Helge Vammen misser VM - GymDanmark

Helge Vammen misser VM

En overreven bicepssene forhindrer Danmarks mest vindende idrætsgymnast gennem de sidste ti år i at deltage ved årets VM, der fungerer som den første OL-kvalifikation. Skaden i biceps, som Helge Vammen pådrog sig i bensving i sidste weekend, kræver muligvis en operation og mange ugers genoptræning. 

“Jeg er selvfølgelig ufattelig skuffet og ked af, at det skulle ske netop nu. Timingen kunne nærmest ikke være værre. På mandag skal jeg på sygehuset igen for at finde ud af, hvordan det videre forløb skal være, men forhåbentlig slipper jeg uden mén og kommer hurtigt tilbage”, siger sidste års nordeuropæiske mester. 

GymDanmarks elitechef Henrik Bertelsen har været med til at træffe beslutningen om ikke at sende Helge Vammen til VM:

“Som elitechef har jeg i dag, sammen med Helge, truffet den nødvendige og skarpe beslutning, at Helge ikke skal deltage ved VM i Glasgow. Det er en sørgelig og ærgerlig beslutning – ikke mindst for Helge, men skaden i biceps er ikke i bedring, snarere tvært imod. Derfor sender GymDanmark reserven Joachim Winther afsted til Glasgow. GymDanmark bakker naturligvis Helge op i det videre behandlingsforløb, ligesom vi påtager os ansvaret for at hjælpe og støtte Helge i overgangen til en ny rolle. Helge har gennem de seneste mange år ydet en exceptionel indsats for GymDanmark i almindelighed og idrætsgymnastikken i særdeleshed og vi håber at han vil fortsætte med at være en integreret del af miljøet.”, siger han. 

Udover Joachim Winther vil de danske herrer i Glasgow være repræsenteret med Joao Marcus Fuglsig og Marcus Frandsen.