Tumbleren Anders Wesch i finalen ved World Cup - GymDanmark

Tumbleren Anders Wesch i finalen ved World Cup

Flere af verdens bedste trampolin- og tumblingstjerner var samlet denne weekend ved World Cup i Mouilleron-le-Captif i Frankrig. Forud for vinterens helt store gymnastikevent, VM i Danmark, var regerende verdensmestre, internationale stjerner og danske tumblere, samlet for at finpudse formen inden VM-braget i november.

Finaleplads til Anders Wesch
I et stærkt felt, var danskerne Anders Wesch (OGF), Johan Hvidemose (OGF) og Oliver Thermansen (Outrup GUB) i hård konkurrence om finalepladserne i kvalifikationsrunden. To gode øvelser med 35.600 i første, og 34.500 i anden øvelse, sendte Anders Wesch direkte i finalen. I finalen leverede Anders en super flot første runde til 36.900 i score, men med en ærgerlig transition i anden runde, sluttede han som nummer syv i finalen. Johan Hvidemose leverede også en rigtig god indsats med 32.800 i første og 34.100 i anden øvelse, hvilket placerede ham lige uden for det sikre finalefelt. Placeringen rakte til en reserveplads til finalen, som dog ikke blev aktuelt for danskeren. Debutanten Oliver Thermansen fik ved sin første internationale senior-konkurrence en usikker start, der rakte til en samlet 20. plads ud af 24.

Anders Wesch var efter konkurrencen naturligvis skuffet over sin anden øvelse i finalen, men godt tilfreds med de indledende runder og første finalerunde. Han ser nu frem til udtagelseskonkurrencerne om VM-pladserne i næste uge.

Se danskerne ved World Cup på facebook her

Anne-Sofie Juhl Jørgensen bedste danske kvindelige tumbler
Hos kvinderne var Danmark repræsenteret ved Anne-Sofie Juhl Jørgensen (VGF89), Sara Ørskov (Outrup GUB), Anne Sofie Mikkelsen (VGF89) og Johanne Nørby Lassen (OGF). Kvinderne havde alle gode første runder, men desværre fejlede de i anden runde som gjorde, at den samlede score ikke var nok til finalepladser. Anne-Sofie Juhl Jørgensen leverede dagens bedste kvindelige resultat, med en samlet score på 59.400, som rakte til en samlet 12. plads.

Michael Jensen, landstræner i tumbling siger efter World Cuppen, om indsatsen generelt ’Pigerne havde en god start, men skuffende afslutning. Jeg er dog rigtig glad for at Anders kom i finalen og kunne vise dommerne at han springer rigtig pænt. Johan Hvidemose leverede det bedste resultat ved en internationale konkurrence og gjorde det rigtig godt. Generelt er jeg tilfreds med niveauet hjemme i Danmark, tumblerne viser gode ting, og det bliver spændende at se i næste uge, hvem der bliver udtaget til VM. Det handler lige nu om fem-seks gymnaster der pt ligger og kæmper om de fire pladser.

Endelig udtagelse af tumblerne til VM
World Cup i Mouilleron-le-Captif er de danske tumbleres sidste internationale konkurrence inden VM. I den kommende uge er der fortsat to danske udtagelseskonkurrencer, og lørdag den 17. oktober afgøres det endeligt hvem der får de fire eftertragtede pladser. Læs mere om udtagelseskriterier mm. her, og se stillingen netop nu

Internationale overraskelser og glimt af gymnastik i verdensklasse
På herresiden i tumbling var Anders Wesch i et rigtig stærkt felt, som blev vundet af Greg Townley GPR, mens sølvet gik til Tagir Murtazaev fra Rusland. På kvindesiden var det den legendariske kineser Jia Fangfang (CHN) som ikke overraskende løb med guldet. Anna Korobeinikova (RUS) vandt sølv og Yasmin Taite (GBR) tog bronzen.

I synkron konkurrencerne i trampolin, blev der vendt op og ned på placeringerne efter kvalifikationen. Spændingen steg i takt med at flere og flere af favoritterne kiksede. For herrerne lå Rusland, Japan og Kina i spidsen efter kvalifikationen, men efter overraskende kiks af både de russiske og kinesiske springere, blev det Japan der løb med guldet. Sølvet gik til Tyskland og bronzen til USA. Hos kvinderne fejlede også de to favoritpar Ukraine og Rusland efter kvalifikationen, og derved gik guldet til Kina, sølvet til Uzbekistan og bronzen til Japan.

Der var til gengæld ikke de store overraskelser i de individuelle konkurrencer. Hos herrerne vandt Lei Gao og Dong Dong fra Kina som forventet guld og sølv. Hos kvinderne var det også to kinesere der løb med guld og sølv, nemlig Dan Li og Xingping Zhong.

Se video fra konkurrencerne på Facebook her

Se alle resultater fra World Cup her

Trampolin World Cup, ultimo oktober
Hvor tumblerne må vente en lille uge endnu for endelig udtagelse, blev spændningen om VM-trampolinspringerne udløst i denne uge. Se de danske VM-profiler her.

Trampolinspringerne havde valgt ikke at deltage ved denne World Cup i Frankring, men derimod ved den traditionsrige World Cup 30. – 31. Oktober i Loulé. Følg konkurrencerne på facebook: Trampoline & Tumbling Denmark, og World Championship 2015.