Sælg skrabelodder – og tjen penge med god samvittighed - GymDanmark

Sælg skrabelodder – og tjen penge med god samvittighed

Det er meget simpelt. Et skrabelod koster 25 kroner. Heraf går 9 kroner til sælgeren og 16 kroner til Diabetesforeningen, som bruger overskuddet til børnefamiliekurser, forskning i diabetes, rådgivning samt forebyggelse og oplysning.

– Det er nemt og helt risikofrit at deltage som sælger i vores skrabelotteri – usolgte lodder sendes blot retur. Vi har kørt lotteriet i en årrække, og det er en rigtig god måde for sportsklubber, skoleklasser og andre foreninger at tjene penge på, samtidig med at de støtter en god sag, siger Søren Biune, der er chef for marketing og fundraising i Diabetesforeningen.

I 2014 var der omkring 6.000 sælgere på landsplan fordelt på foreninger, klubber, skoler og lignende. Salget indbragte i alt 7,5 millioner kroner.

Skræddersyet til foreninger

En af de klubber, der samlede mest ind sidste år var fra GymDanmark, nemlig Randers Gymnastiske Forening, som i alt tjente 71.425 kroner – heraf fik foreningen selv 25.713 kroner. Pengene gik til at renovere gymnastikforeningens haller.

Vi, der er engageret i foreningslivet, har ikke oceaner af ekstra tid. Netop derfor er Diabetesforeningens skrabelotteri som skræddersyet til os. Du bestiller de færdige skrabelodder, sælger dem du kan og sender resten retur. Hvis vi selv skulle producere skrabelodder, ville vi hænge på et restparti, siger Dorthe Rasmussen fra Randers Gymnastiske Forening. Hun tilføjer:

Jeg tror desuden, det er en fordel, at pengene også går til Diabetesforeningen – og ikke bare os selv. Folk kender foreningen og vil gerne støtte den gode sag.

Dorthe Rasmussen regner med at de penge, de tjener i år, skal bruges til at bygge omklædningsrum med bad.

Biler, rejser og grøntsager på højkant

Der er 10.000 gevinster på lodderne til en værdi af 1.700.000 kroner. Her finder du blandt andet to Volkswagen up!, tre rejsegavekort fra Star Tours, fem gange ét års forbrug af frugt og grønt fra Aarstiderne, 10 stk. miniferier til Lalandia, 10 iPad Air 2 og meget mere.

Salgsperioden er fra den 1. september til den 18. december.

Jeres forening kan tilmelde jer på hjemmesiden www.diabetes.dk/lotteri eller ved at kontakte Diabetesforeningen på tlf. 63 12 90 17 eller e-mail: skrabelotteri@diabetes.dk