Idrætsgymnasternes resultater ved Hungarian Grand Prix - GymDanmark

Idrætsgymnasternes resultater ved Hungarian Grand Prix

Marcus Frandsen, Joao Marcus Fuglsig og Joachim Winther deltog alle i mangekampen ved årets Hungarian Grand Prix, hvor et overraskende stort antal internationale topgymnaster var samlet. 

Med en samlet score på 77,2 blev Marcus Frandsen fra Gefion den bedstplacerede dansker i mangekampen, hvor han sluttede som nr. 25. Marcus kom rigtig godt igennem sine øvelser i gulv, bensving, ringe og barre, mens han havde problemer med landingerne i spring over hest og afspringet i reck. Marcus opnåede derudover de bedste danske placeringer i henholdsvis gulv, bensving og ringe.

Joao Marcus Fuglsig fra VIK scorede 76,3 point i mangekampen og opnåede samtidig konkurrencens bedste danske disciplinresultat i spring over hest, hvor han blev nr. 13 med to svære spring.

Mystisk dommerfejl

Joao Marcus udførte som sit første spring en strakt Yurchenko med dobbelt skrue, som af dommerne i første omgang kun blev vurderet som en strakt Yurchenko med hel skrue. Efter en kort diskussion med overdommeren, hvor landstræner Marian Rizan med en video kunne dokumentere, at det udførte spring var med dobbelt skrue, blev karakteren korrigeret. Efterfølgende skete der så det, at dommerne ved en tastefejl kom til at give et stort fradrag i stedet for at tillægge point til det udførte spring. Denne dommerfejl blev desværre ikke rettet, hvilket betød, at Joao Marcus ikke fik sin berettigede placering som nr. 8. 

Joachim Winther, ligeledes fra VIK,  scorede 75,5 point i mangekampen efter en konkurrence, hvor han kom fint igennem sine øvelser i gulv, ringe, hest og reck, mens han havde problemer i bensving og barre, hvor han indkasserede større fradrag end forventet. Joachim blev desuden den bedstplacerede dansker i reck med karakteren 13,0. 

Konkurrencen var en fin test for de danske gymnaster inden VM, der finder sted i Glasgow om under en måned. 

“Gymnasterne lavede fine præstationer og er i god form inden VM. Det var ikke en fejlfri konkurrence, men der er stadig tid til at finpudse formen inden elitedivisionsfinalen om to uger og ikke mindst VM, som selvfølgelig er sæsonens vigtigste konkurrence”, udtaler landstræner Marian Rizan.

Helge Vammen skadet

Helge Vammen pådrog sig ved første runde af elitedivisionen en skade i sin biceps, hvor 30 procent af muskelfibrene blev revet over. Han havde håbet på at kunne stille op i bensving ved weekendens konkurrence, men blev af en ungarnsk læge rådet til at give armen ro i endnu en uge for at øge chancerne for at blive klar til VM. 

 

Se resultaterne fra de enkelte discipliner ved Hungarian Grand Prix her

Følg med på idrætsgymnastiks Facebook-side, hvor der kommer en video med højdepunkter fra de danske gymnasternes konkurrence i Ungarn.