God dansk international indsats i trampolin og tumbling - GymDanmark

God dansk international indsats i trampolin og tumbling

Af: Josephine Iversen

Trampolinspringerne har deltaget ved efterårets første World Cup i Spanien, og tumblerne har konkurreret i mesterskabet British Championships, i England. Atleterne var især fokuserede på at gennemføre med god stil, og føle stemningen ved så store internationale konkurrencer.

Trampolin – World Cup i Spanien 

De danske springere gjorde det især godt i synkronspring ved weekendens konkurrence, Landstræner Bo Tureby fortæller: ”Flot indsats – pigerne Maila Walmod/Helena Mogensen, og drengene Benjamin Kjær/Jakob Schoppe debuterede som par i World Cup sammenhæng, og begge par leverede en fin indsats. Det blev til en 12. plads til begge par, hos pigerne ud af 21 hold og hos herrerne ud af 30 par fra hele verdenseliten. Ikke mindst Benjamin og Jakob leverede en formidabel fri øvelse til hele 9,5 i synkronitet (af mulige 10.0). Det blev et fint punktum på den danske indsats ved efterårets første World Cup på vejen mod VM i Odense til november.”

Individuelt gjorde Benjamin Kjær flot debut, og sluttede som nummer 36, ud af 80. Jakob Schoppe endte som nr. 54, og Daniel Præst som nr. 67 – de begge kiksede desværre i deres frie øvelser. Maila Walmod blev nummer 30 ud af 56 damer, og Helena Mogensen nr. 44.

Tumbling – British Championships

Danskerne var inviteret til det nationale mesterskab i England, og det var et godt skridt, og god øvelse, på vejen frem mod VM. Holdet bestod af to drenge, og to piger. Lasse Phil, Adam Scharf Matthiesen, Johanne Nørby og Sara Raunholt Ørskov. Danskerne stillede op udenfor konkurrencen, da det naturligvis kun var englændere som kunne blive placeret i det engelske mesterskab. Danskerne kunne dog sagtens følge med niveauet.  

Alle fire danskere leverede resultater på første dagen, som førte dem videre i finalen som lå igår, søndag. Landstræner Michael Jensen sagde efter første dag: ”Alle lavede det de skulle i dag, en meget blød bane har dog gjort at specielt mændene skruede ned for øvelserne i dag.”

Det skulle dog vise sig, på trods af den bløde bane, at danskerne gjorde det godt i finalerne. Lasse Pihl endte med en score på 70,700, som samlet set svarede til en tredje plads hos mændene. Adam Scharf endte som nummer syv, med en score på 63,700. Hos pigerne blev det for Sara Ørskov til en sjetteplads med 62,400 point, og for Johanne Nørby til en syvendeplads med 58.400 point.

Følg gymnasterne vej til VM her
Hold dig opdateret på de sociale medier og husk at du kan komme helt tæt på gymnasterne ved at følge dem på snapchat: wch2015

Quiz og vind

Den 16. juli 2024 fylder GymDanmark 125 år. Vær med til at fejre denne milepæl ved at deltage i jubilæumsquizzen og vind airpods til din sommerferie.

Tag quizzen