Lodtrækning, og rekordstort antal deltagere til VM2015 - GymDanmark

Lodtrækning, og rekordstort antal deltagere til VM2015

Med under tre måneder til VM, er puljeinddelingerne i kvalifikationsrunderne netop afgjort i FIGs hovedkvarter i Lausanne. Lodtrækningen er ikke ligegyldig og kan have strategisk betydning for hvilke øvelser gymnasterne ender med at udføre.

Den danske landstræner i Tumbling Michael Jensen er positiv over lodtrækningen og siger ’Vi har fået en god lodtrækning. For både herrer og damers vedkommende er vi kommet i den sidste pulje og det er bestemt en fordel at være sidst, idet vi kan justere det som er aftalt hvis nødvendigt. De individuelle præstationer afgør også holdkonkurrencen, og her ligger vores udfordring i, at der kun er plads til to fra hver nation, så internt i den danske delegation er der også konkurrence’.

Landstræner i Trampolin Bo Turebys vurdering er ’Herrerne i sidste gruppe er ikke optimalt, men det er bedre end at være i første/anden gruppe. Damernes lodtrækning er rigtig fin, både individuelt og synkron. Det bliver dog ikke lodtrækningen, som afgør den endelige placering i vores tilfælde’.

Køb dine billetter til VM NU, og få 25% på partoutbilletter (begrænset periode)

Danmark debuterer ved VM i Dobbelt mini trampolin (DMT)
For første gang nogensinde, stiller Danmark op med et landshold i DMT ved et VM. Beslutningen om dansk deltagelse er først truffet for kort siden, og har derved givet kort forberedelse for danskerne. Det er dog en optimistisk landstræner for DMT-gymnasterne Niels Henrik Nielsen der siger;

-For os gør det ingen forskel, at vi er i gruppe med Canada og Portugal. Vores opgave er at nå så langt, som det er muligt i den korte forberedelsestid vi har haft. Vi skal fokusere på os selv og ikke de andre. Vores succes, står og falder med, om vi kan levere en maximal præstation under nævnte præmisser, når det gælder’.

Se hele lodtrækningen her

Populær sport
Ikke mindre end 14 VM-titler er på højkant i de tre discipliner Trampolin, Tumbling og Dobbelt-mini trampolin (DMT). Det rekordstore antal deltagere – primært indenfor trampolin – repræsenterer en stigning på over 30 procent i forhold til sidste VM i Daytona Beach 2014. Dette vidner om en voksende popularitet indenfor sporten.

’Som værtsland, præsenterer Danmark sig selv som en højborg indenfor Trampolin, Tumbling og DMT-begivenheder på højeste niveau. ’Efter VM i 2001, EM i 2008 og World Cups i både 2011 og 2013, byder Odense endnu engang eliten inden for’ siger Flemming Knudsen, forbundsformand i GymDanmark.

Et skridt mod OL i Rio 2016
For Trampolinspringerne er VM i Odense også et stort skridt på vejen mod de Olympiske Lege i Rio 2016, idét konkurrencerne også er kvalifikation til netop OL. Men også for Tumbling og DMT – som ikke er en del af det olympiske program – er VM på hjemmebane noget helt ekstraordinært stort. Det forventes at Sparekassen Fyn Arena ikke kun danner de fysiske rammer om VM-braget, men også bliver samlingspunkt for hundredevis af danske fans, gymnaster og lokale Odenseanere.

Læs om de danske VM-profiler her

Følg gymnasternes vej til VM2015 her
Hold dig opdateret på de sociale medier, her kommer du helt tæt på gymnasterne og kan boltre dig i billeder og video.

Mere om VM og WAGC
FIGs VM2015 i trampolin, tumbling og DMT arrangeres af GymDanmark i tæt samarbejde med Udvikling Fyn og Sport Event Denmark. Odense skaber rammerne, gymnasterne dramaet, de frivillige passionen og publikum den fantastiske stemning.

  • Billetsalg til VM via billetnet
  • VM2015 i trampolin, tumbling og DMT afgøres Sparekassen Fyn Arena, den 26. – 29. november
  • WAGC2015 (World Age Group Competition) for ungdomsårgangene afgøres den 3. – 6. december
  • VM2015 er officiel kvalifikation til OL2016 – læs mere om OL-kvalifikation her
  • Det er forsvarende danmarksmestre, regerende verdensmestre og OL-gymnaster, der har sigtekornet rettet mod en VM-medalje 
  • VM og WAGC 2015 afholdes med mere end 2.000 topatleter fra mere end 45 lande
  • Det er anden gang i historien, at VM i Trampolin, Tumbling og DMT finder sted på dansk jord. Første gang var ved VM i 2001 –  ligeledes i Odense