VM-profiler i konkurrence denne weekend - GymDanmark

VM-profiler i konkurrence denne weekend

Af Josephine Iversen

Med under 100 dage til VM på hjemmebane i Odense, tester flere VM-profiler formen af ved internationale konkurrencer denne weekend.

Trampolinspringerne til World Cup i Spanien
Holdet består af tre herrer og to damer, heraf tre af de danske VM-profiler. Daniel Præst, Jakob Schoppe, Benjamin Kjær, Maila Walmod og Helena Mogensen – alle deltager de individuelt. Maila og Helena deltager desuden også sammen i synkron dame. Herunder kan du læse springernes og landstræner Bo Turebys’ forventninger.

Følg med via livestreaming her

Forventninger til årets første World Cup
Daniel Præst “Jeg forventer to gode øvelser, og at ende i den bedste tredjedel.”  Daniel har haft en del udfordringer i år, i form af ryg- og skulderskade. Han har dog kæmpet hårdt for at følge med, og kæmper fortsat for at ramme sit højeste ved VM. I weekenden går Daniel efter stabile øvelser med fokus på at bevare overblikket og en god rytme.

Benjamin Kjær Dette World Cup er Benjamins første, og han er nu klar til at træde ind i seniorrækkerne. Han ser frem til at konkurrere mod hans store idoler, men ved også godt at niveauet er ekstremt højt. Benjamin ved hvor hans fokus skal være og siger siger selv: ”Jeg vil gennemføre med god stil og højde, sådan så jeg kan markere mig på dette niveau.”

Jakob Schoppe: Efter mange og hårde træninger er Jakob ligeledes klar til dette World Cup, og er positivt indstillet. Han glæder sig til en tur med masser af samvær og opbakning landsholdet imellem, sammenholdet er nemlig vigtigt for springerne. ”Mit mål er at komme ned og lave et godt resultat individuelt med to veludførte øvelser!”

Helena Mogensen: Dette World Cup bliver Helenas første nogensinde, hun forholder sig roligt og positivt om konkurrencen. ”Jeg forventer at få en fornemmelse af hvad det vil sige at deltage i en så stor konkurrence, og derudover glæder jeg mig til at få testet hvordan træningspræstationen udfolder sig i konkurrencen, og hvordan forskellen er på denne konkurrence sammenlignet med de tidligere konkurrencer.”

Maila Walmod er i god form og har netop sat ny danmarksrekord. Det er hendes første World Cup i tre år, og i modsætning til tidligere, har hun fået meget mere styr på det mentale. ”Jeg skal køre mine øvelser, og har især fokus på min helt nye frie øvelse. Jeg har haft en god optakt og føler mig klar!” Maila deltager desuden også i synkron sammen med Helena Mogensen, om synkron siger Maila: ”Det er en ny øvelse, og det er første gang at vi skal springe sammen til en international konkurrence. På en god dag kan vi måske nå en finale, men ved dette World Cup ligger fokus på vores egne øvelser.”

Om forventninger til World Cup siger landstræner Bo Tureby ”Vi har tre debutanter med, og derfor er forventningerne ikke skyhøje. Daniel har været skadet over en længere periode, og mavesyg i weekenden, så der er forventningerne ikke de største. Maila har vist god form, så det bliver spændende at se om hun leverer en god præstation. Vi koncentrerer os om at lave vores øvelser, og så må placeringerne blive derefter. Vi har ikke konkurreret siden juni måned, så rutinerne skal genopfriskes.”

Få 25% på partoutbilletter til VM2015 netop nu (begrænset periode)

Tumblerne til British Championships
Lasse Phil, Adam Scharf Matthiesen, Johanne Lassen Nørby og Sara Raunholt Ørskov stiller i denne weekend op for danmark ved British Championships, som er briternes nationale mesterskab. Danskerne er inviterede og konkurrencen passer fint ind i øvrige aktiviteter frem mod VM. 

Landstræner for tumblerne Michael Jensen siger “Vi er ikke helt på VM-niveauet endnu, men vi skal teste formen af og se hvor langt vi er i vores forberedelser. Det bliver spændende at se hvor gode de andre er blevet”.

Følg gymnasterne vej til VM her
Hold dig opdateret på de sociale medier og husk at du kan komme helt tæt på gymnasterne ved at følge dem på snapchat: wch2015