Ny talentlandstræner på plads - GymDanmark

Ny talentlandstræner på plads

Alexander Wilinski er en gammel kending i det danske gymnastikmiljø, idet han har været fuldtidsansat i Nakskov Gymnastik Forening siden 1990. I dag er han både ansvarlig for pigerne og drengene i klubben. Som træner i Nakskov har han været med til at føre klubbens elitedivisionshold til adskillige sejre i 90’erne samtidig med, at han har været med som assisterende landstræner ved et imponerende antal internationale konkurrencer gennem årene. 

Glæder sig til at komme i gang med talentarbejdet

Med en baggrund som polsk landsholdsgymnast og træner for alle aldersgrupper gennem mange år, må Alexander Wilinski siges at have den nødvendige erfaring, som jobbet som talentlandstræner kræver. Ansvarsområdet for talentlandstræneren ligger primært hos U12 og U14-drengene, som udover at konkurrere i nationale konkurrencer deltager ved de nordiske mesterskaber i begge aldersgrupper. Ved de sidste nordiske mesterskaber for U14 blev det til to medaljer i disciplinfinalerne, mens holdet blev nummer fire – et resultat, som Alexander Wilinski ønsker at forbedre til næste år. 

“Jeg glæder mig til at komme i igang med arbejdet med de unge landsholdsgymnaster, selvom det selvfølgelig også bliver en udfordring. Mit mål med arbejdet er, at vi sammen kan skabe bedre resultater ved de nordiske mesterskaber i holdkampen samtidig med, at jeg håber vi kan tage flere medaljer i de enkelte discipliner”, siger han. 

GymDanmark ser frem til et givende samarbejde med den nyansatte talentlandstræner! 

 

Billedet er fra EM i 2012 i Montpellier, Frankrig. Alexander Wilinski er yderst til venstre.