Sæsonstart for mandlig idrætsgymnastik - GymDanmark

Sæsonstart for mandlig idrætsgymnastik

Konkurrencesæsonen for mandlig idrætsgymnastik skydes i gang på lørdag med første runde af elitedivisionen, der afvikles i Aarhus Gymnastik & Trampolin Center, hvor de regerende mestre fra VIK har hjemmebane. Den arrangerende klub har vundet elitedivisionen hvert år siden 2009, og håber på at kunne gentage succesen fra de tidligere år. Udover holdet fra VIK deltager Gefion fra København og AIG Aalborg i kampen om DM-guldet. Holdet fra Gefion er med en lang række sejre i 1990’erne og 00’erne det mest vindende hold i nyere tid, mens det for AIG-Aalborgs vedkommende indtil videre er blevet til en enkelt sejr i den prestigefyldte holdturnering. 

 

Første led i udtagelsen til VM

Lørdagens konkurrence skal samtidig være med til at forberede de deltagende  landsholdsgymnaster på de kommende internationale konkurrencer som Northern European Championships, Hungarian Grand Prix og ikke mindst VM, der finder sted i slutningen af oktober. Landstræner Marian Rizan vil derfor bruge resultaterne fra konkurrencen med henblik på at udtage tre gymnaster til VM. I år har GymDanmark valgt, at de gymnaster, der skal med til VM, skal stille op i mangekampen, da det er den eneste måde, hvorpå en dansk gymnast kan opnå kvalifikation til Olympic Test-event og eventuelt efterfølgende OL i Rio til næste år. De primære gymnaster, der kæmper om de eftertragtede VM-billetter er Helge Vammen, Joachim Winther, Joao Marcus Fuglsig (VIK) og Marcus Frandsen (Gefion). 

 

Kom og oplev Danmarks bedste idrætsgymnaster i Aarhus Gymnastik & Trampolin Center, Hvidkildevej 11, 8240 Risskov på lørdag den 12. september kl. 13.15. Der er gratis entré. 

Find yderligere informationer om konkurrencen her

Følg med på idrætsgymnastiks Facebookside