VM i Rytmisk Sports Gymnastik - GymDanmark

VM i Rytmisk Sports Gymnastik

Af Cecilie Leick

”Enjoy your rhythm”, således lyder sloganet for verdensmesterskabet i Rytmisk Sports Gymnastik, der i år bliver afholdt i Stuttgart i Tyskland. Udover en super spændende konkurrence med mange prestigefyldte VM titler, kæmper gymnasterne også om de få famøse pladser til OL i Rio 2016.

7 nervepirrende konkurrencedage
Over 500 gymnaster er tilmeldt konkurrencen, og der bliver derfor kamp om topplaceringerne. De gymnaster og grupper der placerer sig i top 15 i den individuelle konkurrence og top 8 i gruppekonkurrencen, kvalificerer sig automatisk til OL i Rio 2016, hvilket naturligt er meget ombejlet.

Konkurrencen strækker sig over syv dage, og munder ud i individuelle finaler fredag d. 11. september og gruppefinaler søndag d. 13. september. De individuelle gymnaster konkurrerer i forskellige redskabsdiscipliner mens grupperne i år har to serier med henholdsvis 5 vimpler og tre køller og to tøndebånd.

To danskere med i kampen
Danmark har i år to individuelle gymnaster med i kampen om medaljerne. Victoria Elovara Sørensen (Rødovre) og Nicoline Simone Sachmann (Frederiksberg), begge fra gymnastikforeningen Tåstrup IK, stiller op i konkurrencen som seniorgymnaster. Pigerne har trænet meget hårdt og intensivt op til konkurrencen, og deltog, som opvarmning til VM i sidste weekend ved Asker Cup i Norge.

”Det er fantastisk, at vi kan få to danskere med i år. Det er første gang i mange mange år, at det har kunnet lade sig gøre. Men pigerne har simpelthen arbejdet så hårdt og koncentreret” fortæller  medlem af Rytmisk Gymnastik Udvalgets elitesektion Susanne Drygaard og fortsætter:

”Vi kan godt mærke på pigerne, at nerverne sidder uden på tøjet, men de glæder sig simpelthen så meget til at komme ud og få en stor oplevelse. Det bliver nok svært at følge med verdenseliten i topplaceringerne, men bare dét at være med, er et stort skridt for den danske gymnastik”.

Victoria og Nicoline tager afsted mod Stuttgart i dag kl. 14.00.

Mere om VM i Rytmisk Sports Gymnastik