Sports Acro ny linje i BGI - GymDanmark

Sports Acro ny linje i BGI

PRESSEMEDDELSE

Efterskolen BGI akademiet går forrest i udbredelsen af Sports Acrobatik

Endnu en sportslinje kan føjes til skemaet, når BGI akademiet, som den første danske efterskole, tilbyder Sports Acrobatik fra skoleåret 2016/17 – og ikke bare som valgfag men som linjefag.

Den nye Sports Acrobatik-linje er tilrettelagt i samarbejde med GymDanmark og Sports Acrobatik-landstræneren bliver tilknyttet efterskolen.

”Vi er stolte af at være den første efterskole, der tilbyder Sports Acrobatik som linjefag. Sports Acrobatik mærker en stigende interesse, og sporten opfylder på mange måder vores målsætning om at skabe variation og mangfoldighed i vores undervisningstilbud. Det er en udpræget holdsport baseret på tæt samarbejde og tillid til dine medgymnaster. Sporten kræver både styrke, mod og udholdenhed og naturligvis en høj grad af kropskontrol. Sports Acrobatik er for alle typer – høj som lav – let som tung – alle udfylder en vigtig plads. Samtidig appellerer Sports Acrobatik både til bredde og eliteidrætsudøverne, hvilket er med til at styrke idrætsmiljøet på skolen. ”, udtaler Jan Tilsted, leder af Gymnastikakademiet.

Samarbejdet med GymDanmark betyder, at eleverne kan supplere deres undervisning på efterskolen med mulighed for at træne i klubber, der tilbyder Sports Acrobatik. Det er en fordel for især de eliteidrætselever, der vælger et år på BGI akademiet, og som har brug for yderligere træning.

GymDanmark ser med forventning frem til samarbejdet og spår gode chancer for en udvikling af sports acrobatikken i Danmark; “GymDanmark ser med stor glæde frem til et godt samarbejde om den nye Sports Acrobatik-linje på BGI akademiet. Den nye linje på efterskolen vil med sikkerhed være med til at udvikle sports acrobatikken i Danmark. BGI akademiet har allerede i dag mange dygtige lærere, og sammen med GymDanmark vil vi kunne lave et rigtig spændende tilbud til de kommende elever på efterskolen.” udtaler Lars Rasmussen, formand for Sports Acrobatik-foreningen og medlem af GymDanmarks bestyrelse.

Med den nye idrætslinje har de ca. 500 elever i alt 17 forskellige idrætslinjer at vælge imellem.
De første elever vil begynde på Sports Acrobatik-linjen i august 2016, og der vil være meget mere information at finde om den nye idrætslinje til Efterskolernes Dag på BGI akademiet søndag d. 27. sep. kl. 13-17.

 

Yderligere oplysninger:

BGI akademiet
Helle Vestergaard, leder på BGI akademiet, helle@bgi.dk Tlf.: 4214 7480
Jan Tilsted, leder af gymnastikakademiet på BGI Akademiet, jan@bgi.dk, Tlf: 7568 1022

GymDanmark
Lars Rasmussen, formand for Sports Acrobatik foreningen og medlem af GymDanmarks bestyrelse, lra@gymdanmark.dk, Tlf: 5852 0192

Efterskolernes Dag
Hør mere om den nye Sports Acrobatik-linje til Efterskolernes Dag på BGI akademiet søndag d. 27. Sep. kl. 13-17.

 

Fakta:

BGI akademiet ligger på Juelsmindehalvøen og tilbyder 9. og 10 klasse. Sammen med en boglig profil er idrætten skolens hovedfokus. Der undervises i idræt på alle niveauer, og eliteeleverne udgør mellem 5-10% af elevgrundlaget . Efterskolen er landets næststørste med sine ca. 500 elever.