Forberedelserne fortsætter frem mod VM - GymDanmark

Forberedelserne fortsætter frem mod VM

Tumbling landsholdene har igen været samlet frem mod VM2015 i Trampolin, Tumbling og DMT, der afholdes i Odense i uge 48 i november. Denne gang afholdte de tre landsholdstrupper senior, junior og talent træningslejr hver for sig i Odense. Seniorerne fortsatte deres opbygning af styrke og træningsplan samt ekstra fokus kvalitet i træningen.

Landstræner Michael Jensen siger ‘Vi havde besøg af vores hjælpsomme fysioterapeut Jacob Thure Sørensen, som lavede et grundigt eftersyn af gymnasterne, mens tidligere landsholdstumbler og nuværende landsholdsatlet i vægtløftning Chris Gejl Gregersen var forbi og rette styrketræningen for gymnasterne. Selve springtræningen fik også et hak op ad i forhold til sidste træningslejr og flere af gymnasterne viste lovende takter. Kan vi holde os fri for skader, så tegner det til at blive et spændende VM’.

Støt op om sporten, køb din billet til VM på hjemmebane her

Læs mere om VM-profilerne her

Tumblerne fyrer den af på talentlandsholdslejr
Seriøs træning er et krav, trods alderen for de unge gymnaster på talentlandsholdet. Tumblerne er i alderen 8-12 år og er netop nu på landsholdslejr i Odense. Dette efterår er ekstra spændende hvor 10 af gymnasterne sidst i september, tager til konkurrence i Belgien. Det er første gang for alles vedkommende, at de skal konkurrere i et andet land. WAGC i Danmark – bedre kendt som ungdoms-VM – er stadig det største for de unge hvor der er otte pladser på spil. Et hårdt og krævende efterår med masser af målrettet og seriøs træning, både spring og fysikken skal i det helt rette gear. Talentlandstræneren tror på de unge talenter og den store talentmasse, det bliver så spændende at se om vores målsætninger kan lykkes.

Følg tumblernes vej til VM2015 her
Hold dig opdateret på de sociale medier, her kommer du helt tæt på gymnasterne og kan boltre dig i billeder og video.

Mere om VM og WAGC
FIGs VM2015 i trampolin, tumbling og DMT arrangeres af GymDanmark i tæt samarbejde med Udvikling Fyn og Sport Event Denmark. Odense skaber rammerne, gymnasterne dramaet, de frivillige passionen og publikum den fantastiske stemning.

  • VM2015 i trampolin, tumbling og DMT afgøres i hjertet af Danmark i Arena Fyn i Odense, den 26. – 29. november
  • WAGC2015 (World Age Group Competition) for ungdomsårgangene afholdes fra den 3. – 6. december, også i Arena Fyn
  • VM2015 er officiel kvalifikation til OL2016 – læs mere om OL-kvalifikation her
  • Det er forsvarende danmarksmestre, regerende verdensmestre og OL-gymnaster, der har sigtekornet rettet mod en VM-medalje 
  • VM og WAGC 2015 afholdes med mere end 2.000 topatleter fra mere end 45 lande
  • Det er anden gang i historien, at VM i Trampolin & Tumbling finder sted på dansk jord. Første gang var ved VM i 2001 –  ligeledes i Odense

 

Quiz og vind

Den 16. juli 2024 fylder GymDanmark 125 år. Vær med til at fejre denne milepæl ved at deltage i jubilæumsquizzen og vind airpods til din sommerferie.

Tag quizzen