Marie Skammelsen nummer 5 ved europæisk ungdoms-OL - GymDanmark

Marie Skammelsen nummer 5 ved europæisk ungdoms-OL

Marie Skammelsen fra KG66 kvalificerede sig til finalen i spring over hest med et karaktergennemsnit på 13,675, som var nok til en fjerdeplads. 

I finalen, som blev afviklet i dag, lykkedes det for Marie at forbedre resultatet fra kvalifikationen. Med en strakt Tsukahara med hel skrue og en strakt Yurchenko med hel skrue opnåede hun et karaktergennemsnit på 13.8. Trods denne forbedring var det ikke nok til en medalje. Bronzemedaljen gik til russiske Elena Eremina (14,0), mens holdkammeraten Darla Skrypnik tog sølv med 14,1. Guldet gik til franske Marine Boyer med 14,275. Det var altså en tæt finale, hvor alle karakterer lå mellem 13,6 og 14,275. 

Marie opnåede egentlig præcis den samme karakter som den ungarske gymnast, Zsofia Kovacs, på 4. pladsen, men på grund af nogle lettere mærkværdige tiebreak-regler, måtte hun nøjes med 5. pladsen. I disiplinfinalerne ved større internationale mesterskaber fungerer det nemlig således, at den gymnast med den højeste stilkarakter vinder.