Dansk finaleplads ved europæisk ungdoms-OL - GymDanmark

Dansk finaleplads ved europæisk ungdoms-OL

Det blev til en finaleplads i spring over hest til Marie Skammelsen ved dagens kvalifikation i Tbilisi, Georgien. Det er første gang, at en dansk gymnast kvalificerer sig til en finale ved denne konkurrence. Marie placerede sig med to solide spring (strakt Tsukahara med hel skrue og strakt Yurchenko med hel skrue) som nr. 4 i sin bedste disciplin – kun overgået af to russere og en franskmand. Karaktererne for springene var på henholdsvis 13,6 og 13,75. 

Et halvt point fra mangekampsfinalen

En plads i mangekampsfinalen så ellers også ud til at være inden for rækkevidde, men et fald i bomøvelsen kostede dyrt og holdt det danske talent uden for finalen. Marie sluttede som nr. 36 i mangekampen med en samlet score på 49,35 – kun 0,5 point fra finalen, hvor de 24 bedste gymnaster kvalificerer sig. 

En placering blandt de bedste blev det ligeledes til i gulvøvelsen, hvor den regerende danske- og nordiske juniormester blev nr. 20 med en karakter på 13,05. 

Finalen i spring over hest afvikles på fredag og kan streames her.

Læs mere om EYOF og se de detaljerede resultater her