Dansk deltagelse ved europæisk ungdoms-OL - GymDanmark

Dansk deltagelse ved europæisk ungdoms-OL

European Youth Olympic Festival, som kan betagrates som det europæiske ungdoms-OL, afvikles hvert andet år, og finder i 2015 sted i Georgiens hovedstad, Tbilisi. Marie Skammelsen har allerede haft en succesfuld sæson med sejre ved både de danske- og nordiske juniormesterskaber i foråret. Hele sommeren har hun trænet hårdt frem mod det europæiske ungdoms-OL, der bliver hendes hidtil største internationale konkurrence. Som et led i forberedelserne frem mod konkurrencen har hun lige været på træningslejr i Ungarn, hvor hun har trænet sammen med de ungarske landsholdsgymnaster.

Marie har haft en fin forberedelse frem mod EYOF, og er i god form, selvom konkurrencen er i midten af sommerferien”, siger landstræner for kvindelig idrætsgymnast, Bernadett Balazs, der samtidig fortæller, at det godt kan blive en udfordring, at Marie for første gang skal konkurrere uden sine holdkammerater.

Gode chancer for to finalepladser

Trods denne udfordring ser det ud til, at hele to finalepladser er inden for rækkevidde:

Det primære mål for konkurrencen er, at Marie kommer igennem alle fire discipliner uden fald, og derefter må vi se, hvad det rækker til. Men med to svære og veludførte spring over hest kan hun forhåbentlig kvalificere sig til disciplinfinalen”, siger Bernadett Balazs.

Samtidig ser det ud til, at Marie kan kvalificere sig til mangekampsfinalen, hvis alle fire discipliner forløber som planlagt i kvalifikationen, der finder sted onsdag den 29. juli.

 

Læs mere om European Youth Olympic Festival her, og følg med her på hjemmesiden, Instagram og Facebook under konkurrencen.