Trampolin træningslejr i uge 27 - med succes! - GymDanmark

Trampolin træningslejr i uge 27 – med succes!

Af: Josephine Iversen

10.30 mandag formiddag stod alle springere, og trænere, klar og parat i trænings hallen – nu skulle der trænes igennem, og første træning startede med det samme. Den første dag var der tre træninger, og efter de to første træninger blev alle indkvarteret på Danhostel vandrehjem, hvor de skulle bo. 

Tirsdag-fredag startede dagene med morgenvækning 7.30, morgenløb 7.45, og afgang mod hallen kvart i 10. Herefter var der 3 træninger: 10.00, 15.00, og 20.00. Efter den sidste træning var det tilbage til vandrehjemmet, hvor der hver aften var hyggelig fælles kakao inden sengetid 22.30. 

De tre daglige træninger bestod af trampolin, men nogle af disse var dog skiftet ud med fysisk træning i form af forskellige slags styrkeøvelser. Fredag var der kun to træninger, da lejren sluttede om eftermiddagen så folk kunne nå hjem og slappe af om aftenen. 

Udover at træne hårdt, blev der også tid til socialt samvær. Om onsdagen tog alle 37 deltagere en tur til vandet, ved stranden i Kastrup, og naturligvis blev der taget det årlige obligatoriske baglæns-salto-billede.

Sådan gik det de danske profiler

Benjamin Kjær har haft en god træningslejr, og har fået trænet rigtig godt igennem. Han har haft særligt fokus på sine VM øvelser, på at optimere disse, og hans nyeste triff spring. 

Martin Wagner er generelt rigtig godt springene, og har også fokus på sine VM øvelser, og især på de svære momenter i hans øvelser. 

Daniel Præst havde desværre en trist start på træningslejren, da han ved anden træning landede uheldigt og slog nakken. Han tog den derfor efterfølgende med ro, men er generelt i god form.

Christian Andersen startede op på træningslejren efter en måneds pause på grund af en overbelastet hæl, han er godt på vej tilbage igen til sine øvelser, og har stort fokus på det kommende VM. 

Maila Walmod har haft en fantastisk træningslejr – hun formåede at lave ny højderekord på sin obligatoriske øvelse, og dermed springe højere end hvad hun nogensinde har gjort, også før hendes skade! Om ugen siger en glad Maila: “Efterfølgende efter min rekord lavede jeg også de samme tider, og det var sindssyg fedt! Jeg fik også lavet en kombination i øvelse med hoftebøjet triff for første gang – det viser at jeg nu, på to-års dagen for min skade, er tilbage på samme niveau som før, og det er et kæmpe skridt at vide at jeg kan arbejde videre herfra!”

Endnu en trænings lejr i uge 32

Generelt en uge i træningens tegn, men også en uge som har fået rystet de danske trampolinspringere godt sammen socialt, også selvom der er kamp om kvalifikation og VM pladser. Alle har fokus på træningen, men støtter og hjælper samtidig hinanden. 

De flittige springere kan dog ikke læne sig tilbage og holde sommerferie, for om et par uger, i uge 32, ligger der nemlig endnu en træningslejr. Her skal der igen kæmpes hårdt, og trænes for fulde drøn, for man kommer ikke sovende til et VM. Vejen er lang og hård, og de danske springere er fuldt ud indstillet på at yde deres aller bedste!

VM2015 på hjemmebane

  • VM i trampolin, tumbling og DMT afgøres i hjertet af Danmark i Arena Fyn i Odense. Seniorer fra den 26. – 29. november, og for ungdomsårgangene (WAGC) fra den 3. – 6. december
  • VM2015 er officiel kvalifikation til OL2016 – læs mere om OL-kvalifikation her
  • Det er forsvarende danmarksmestre, regerende verdensmestre og OL-gymnaster, der har sigtekornet rettet mod en VM-medalje
  • VM2015 afholdes med 500 topatleter fra mere end 45 lande
  • Det er anden gang i historien, at VM i Trampolin & Tumbling finder sted på dansk jord. Første gang VM var i 2001 – ligeledes i Odense
  • Følg gymnasterne på deres vej mod VM på Facebook, Instagram og SnapChat.              #wch2015 #worldchampionships2015 #gymdanmark #gymelite #visitfyn #sporteventdk


Læs mere om VM2015 her 
Presseakkreditering til VM2015 her

FIG’s VM2015 i trampolin, tumbling og DMT arrangeres af GymDanmark i tæt samarbejde med eventpartnerne: ’Udvikling Fyn’ og ’Sport Event Denmark’. Odense skaber rammerne, gymnasterne dramaet, de frivillige skaber passion, og publikum den fantastiske stemning.