Danskernes resultater ved Universiaden - GymDanmark

Danskernes resultater ved Universiaden

 

Ligesom ved European Games blev kvalifikationen afviklet over to dage, hvor gulv, bensving og ringe blev afviklet i går, mens spring over hest, barre og reck blev afviklet i dag – Et nyt tiltag, hvis formål er at få flere tilskuere til kvalifikationsrunderne, idet mændene og kvinderne konkurrerer samtidig. 

Første konkurrencedag var en succes for Joachim Winther, der kom igennem sine øvelser i gulv, bensving og ringe uden problemer, mens Joao Marcus Fuglsig måtte indkassere store fradrag for to fald i gulvøvelsen, hvor han forsøgte at udføre en sværere øvelse en sædvanligt. 

Anden konkurrencedag gik dog bedre for Joao, der kørte stilrene øvelser i både barre og reck, hvor han scorede hhv. 13,3 og 12,35. I spring over hest faldt han desværre sin overslag dobbeltsalto – et svært spring, der normalt er forbundet med stor risiko for at falde. For første gang udførte han i sit andet spring en Yurchenko med dobbelt skrue, hvor han overroterede og måtte placere en hånd i måtten.

Ved anden konkurrencedag udførte Joachim Winther et fint spring over hest, men kom efterfølgende i problemer i barre og reck, hvor han efter et par småfejl opnåede lavere karakterer end forventet.

Joao Marcus Fuglsigs samlede score på 72,6 placerede ham som nr. 48 i mangekampen , mens Joachim Winther blev nr. 43 med en samlet score på 76,1. Den regerende Europamester og European Games-mester, Oleg Vernaiev fra Ukraine, har efter kvalifikationen lagt sig i spidsen med en samlet score på 90,25. 

Bedste danske disciplinplacering var en 19. plads til Joao Marcus Fuglsig i spring over hest.

Læs mere om Universiaden her, og se alle resultaterne!