Idrætsgymnaster til Universiade i Sydkorea - GymDanmark

Idrætsgymnaster til Universiade i Sydkorea

Med over 10.000 deltagere er Universiaden verdens næststørste sportsbegivenhed – kun overgået af OL.  Legene afvikles hvert andet år og kan betragtes som OL for universitetsstuderende. Det er et krav, at alle deltagere er under videregående uddannelse eller har færdiggjort deres uddannelse inden for det sidste år samtidig med, at alle deltagere skal være under 27 år.

Joao Marcus Fuglsig, der læser til tandlæge Tandlægeskolen ved Aarhus Universitet, deltager i Universiaden for anden gang, mens Joachim Winther (billedet), der læser HA Almen på Aarhus BSS, deltager for første gang.

Niveauet ved Universiaden er generelt meget højt, og flere af medaljetagerne fra både EM, VM og OL forventes at deltage.

Både Joachim Winther og Joao Marcus Fuglsig har haft en god forberedelse frem mod konkurrencen. De stiller begge op i mangekampen, hvor de har ambitioner om at nærme sig de 80 point:

Jeg vil meget gerne i nærheden af de 80 point i mangekampen og samtidig nærme mig finalen i spring over hest så meget som muligt. Det er de to ting jeg har trænet målrettet mod siden vi kom tilbage fra EM i foråret, og det er de to ting, jeg ønsker skal hjælpe mig på min vej mod VM i Glasgow senere på året“, siger Joao Marcus Fuglsig. 

Derudover ser gymnasterne frem til at deltage i en konkurrence, der skiller sig væsentlig ud fra EM og VM, idet de andre olympiske sportsgrene ligeledes er på programmet. Ved Universiaden bor alle idrætsudøvere fra samtlige sportsgrene sammen i en lille landsby, hvilket skaber en helt speciel atmosfære, der ikke er at finde ved eksempelvis EM og VM. 

 

De to danske deltagere skal i konkurrence den 4. og 5. juli. Læs mere om Universiaden her