Trænerteamet for juniorlandsholdspigerne i TeamGym - GymDanmark

Trænerteamet for juniorlandsholdspigerne i TeamGym

Efter to gange at have deltaget i EM som assisterende landstræner står Mads Trangbæk denne gang i spidsen for juniorpigelandsholdet som ansvarlig juniorlandstræner. Mads har i en årrække arbejdet med pigegymnaster fra mini- til seniorrækken og er derfor særdeles godt rustet til opgaven med juniorpigelandsholdet.

Mie Rothe er disciplinlandstræner inden for rytme – en opgave som hun også varetog under det seneste EM i 2014, hvor juniorpigerne scorede konkurrencens højeste rytmekarakter. Mie har siden 2005 været rytmetræner for pigegymnaster i aldersgruppen mini til senior.

Mads Trangbæk og Mie Rothe var begge en del af succestrænerteamet, som ved det seneste EM i 2014 førte de danske juniorpiger til EM-guld.

Ny mand i landstrænertrøjen er Nikolaj M. Andersen, der skal varetage rollen som assisterende juniorlandstræner. Nikolaj har i de seneste år med succes trænet juniorpiger hos Bolbro Gymnasterne og minidrenge i Odense Gymnastikforening. Som aktiv gymnast har Nikolaj repræsenteret Ollerup Gymnastikforening, hvor han vandt DM- og NM-guld i 2009 samt NM-guld i 2011 i mixrækken, og Svendborg Gymnastikforening.

Indskoling til seniorlandsholdet
Trekløveret glæder sig meget til at træne de unge talenter: ”Juniorlandsholdet kan betragtes som en indskoling til seniorlandsholdet. Vi vil træne målrettet og seriøst mod at lave en god præstation og et godt resultat ved EM i Slovenien, men det er lige så vigtigt for os som trænere at give alle de talentfulde piger, der kommer i kontakt med juniorpigelandsholdet frem mod EM, en god oplevelse. Der er meget talent i Danmark! Vi glæder os til at arbejde med landets dygtigste juniorpigegymnaster og være med til at udvikle deres talent inden for TeamGym. På landsholdet kommer pigerne til at træne sammen med dem, de konkurrerer mod til daglig. Den udfordring er motiverende og vil være med til at udvikle den enkelte gymnastisk, men det vil også give et nyt fællesskab samt nye veninder på tværs af klubber og landsdele”, udtaler trænerteamet.

Samarbejde med klubber og forældre
”På landsholdet låner vi gymnaster fra de klubber, som flere gange om ugen arbejder på at udvikle Danmarks bedste gymnaster. Derfor vil vi arbejde for at få en god kommunikation og et godt samarbejde med klubber, klubtrænere og forældre, så vi ved at tage hensyn til hinandens interesser sikrer, at pigerne får et godt forløb og en god oplevelse. Vi tror på, at hvis man har det godt, præsterer man godt, og derfor skal vi have det sjovt. Vi glæder os meget til at lære det nye landshold at kende”, slutter trænerteamet.

Fakta om Mads Trangbæk:
Stilling i GymDanmark: Juniorlandstræner
Civil beskæftigelse: Operations manager hos Dansensor A/S
Aktiv klubtræner i: TeamGym Greve
Trænererfaring: Træner for klubhold i TeamGym gennem flere år – både for mini-, junior- og ynglingepiger samt seniordamer, assisterende juniorlandstræner for juniorpigelandsholdet i 2012 og 2014
Resultater som træner:     Guld og sølv ved EM i hhv. 2014 og 2012, 3 x guld ved DM i 2015
Alder: 37 år
Privat: Bosiddende i København med sin kæreste

Fakta om Mie Rothe:
Stilling i GymDanmark: Disciplinjuniorlandstræner (rytme)
Civil beskæftigelse: Jurist
Aktiv klubtræner i: GymHelsinge
Trænererfaring: Klubtræner i Silkeborg Pigerne og Drengene, TeamGym Greve og GymHelsinge, Disciplinjuniorlandstræner (rytme) for juniorpigelandsholdet i 2014
Resultater som træner: Guld ved EM i 2014
Guld ved DM i mini-, junior-, ynglinge- og seniorrækken
Alder: 28 år
Privat: Bosiddende i København med sin kæreste

Fakta om Nikolaj M. Andersen:
Stilling i GymDanmark: Assisterende juniorlandstræner
Civil beskæftigelse: Studerer International Business and Management på Syddansk Universitet og arbejder derudover som projektkoordinator i Medisat A/S
Aktiv klubtræner i: Bolbro Gymnasterne og OGF
Resultater som træner: Guld ved DM, JM og FM med Bolbro Gymnasterne, juniorpiger,  Guld ved DM og FM med Odense Gymnastikforening, minidrenge
Alder: 27 år
Privat: Bosiddende i Odense med sin kæreste