Energi og hårdt arbejde skal føre til tredje EM-guld i træk - GymDanmark

Energi og hårdt arbejde skal føre til tredje EM-guld i træk

Christina Egevang Jakobsen står som ansvarlig landstræner i spidsen for det trænerteam, der skal skabe de bedst mulige rammer for det danske seniormixlandshold og forhåbentlig føre holdet til det tredje danske EM-guld i træk i mixrækken.

Christina har mere end 20 års erfaring som rytmetræner, blandt andet fra Gadstrup TeamGym og Bolbro Gymnasterne, og har deltaget i adskillige internationale mesterskaber med mixhold – senest ved EM i 2014 hvor det lykkes det danske mixhold at vinde EM-guld med en difference på kun 0,033 points til de dygtige mixgymnaster fra Norge.

”Jeg glæder mig virkelig meget til opgaven med seniormixlandsholdet, til at samarbejde med mine dygtige trænerkolleger og ikke mindst til at arbejde med de talentfulde unge seniorherrer og dygtige seniordamer. Der opstår en helt speciel energi, når piger og drenge træner sammen på et mixhold, og den energi – kombineret med hårdt arbejde – får gymnasterne til at præstere lige det ekstra, som skal til for at løfte niveauet og dermed nå store resultater”, udtaler Christina Egevang Jakobsen. ”Som landstræner er det mit mål, at vi skal skabe et stærkt hold, såvel gymnastisk som team-mæssigt, og jeg er overbevist om, at vi får en intensiv og udfordrende proces fyldt med stor energi,” slutter Christina Egevang Jakobsen.

Springtræner med fokus på fysikken
Patrick Vesth er ny disciplinlandstræner indenfor spring. Til daglig underviser Patrick blandt andet i TeamGym på Gymnastikhøjskolen i Ollerup. Han er dybt engageret i Bellinge Gymnasterne, hvor han udover at undervise de dygtige seniordamer og juniorpiger også er aktiv i klubbens TeamGym udvalg. Som gymnast har Patrick været med i toppen af TeamGym i seniorrækken med Svendborg Gymnastikforenings herrehold.

Patrick er uddannet fysioterapeut og fungerer blandt andet som fysioterapeutisk tester ved DK Lab. Det ligger derfor Patrick meget på sinde, at gymnasterne ud over den springtekniske kunnen også har den fornødne fysiske form til at kunne udføre de svære spring og landinger, som forventes af de kommende landsholdsgymnaster.

”Som ny landstræner er det en ære at være en del af et så skarpt team, der sammen med en kombination af nogle af Danmarks bedste herrer- og damegymnaster skal forsvare titlen som europamestre! Jeg ser især frem til samspillet med gymnasterne og deres respektive klubber, nogle fantastiske træningssamlinger og generelt til arbejdet mod et sublimt europamesterskab i Slovenien i 2016”, udtaler Patrick Vesth.

Tæt samarbejde med assisterende landstræner
Posten som assisterende landstræner varetages af Søren Hangaard Pedersen. Søren er et kendt ansigt i den danske gymnastikverden, hvor han har stor erfaring indenfor såvel konkurrence- som opvisningsgymnastikken. I 2008/2009 var Søren gymnast på DGI’s 7. verdenshold, og han er stadig aktiv gymnast på Ollerups elitehold og Fyns Rep-hold. Som konkurrencegymnast har Søren blandt andet vundet guld ved EM i 2010 med seniorherrelandsholdet og guld ved NM i 2009 og 2013 med Gymnastikhøjskolen i Ollerup. Derudover er Søren en rutineret underviser både fra efterskole og højskole og fra diverse gymnastikhold.

Søren var assisterende landstræner på seniormixlandsholdet under EM i 2014, og den erfaring glæder han sig til at bruge i den nye landsholdsperiode, hvor han vil have et meget tæt samarbejde med Patrick Vesth omkring springdelen. Da Søren er kyndig indenfor både spring og rytme, vil han også assistere Christina Egevang Jakobsen på rytmedelen.

Fakta om Christina Egevang Jakobsen:
Stilling i GymDanmark: Landstræner
Civil beskæftigelse: Juridisk assistent hos Dreist Advokater A/S
Aktiv klubtræner i: Gadstrup TeamGym
Trænererfaring: Klubtræner i Gadstrup TeamGym og Bolbro Gymnasterne, Landstræner for seniormix ved EM 2014
Resultater som træner: 1 x guld ved EM og 1 x sølv ved NM. 3 x guld ved DM
Alder: 35 år
Privat: Bosiddende i Køge med sin kæreste og datter

Fakta om Patrick Vesth:
Stilling i GymDanmark: Disciplinlandstræner (spring)
Civil beskæftigelse: Fysioterapeut ved Funktionel Fysioterapi og underviser ved Gymnastikhøjskolen i Ollerup
Aktiv klubtræner i: Bellinge Gymnasterne
Trænererfaring: Klubtræner i Bellinge Gymnasterne, Svendborg Gymnastikforening, instruktør på Camp Woodward – Pennsylvania, instruktør for Lilleholdet (Vejstrup) i 2010-2012, Lærer på Bramming Gymnastik -& Idrætsefterskole 2009 – 2011.
Resultater som træner: 1 x guld ved DM, 1 x bronze ved efterskole DM
Alder: 27 år
Privat: Bosiddende i Odense med sin kæreste

Fakta om Søren Hangaard Pedersen:
Stilling i GymDanmark: Assisterende landstræner
Civil beskæftigelse: Underviser på Gymnastikhøjskolen i Ollerup – begynder uddannelse til fysioterapeut i september 2015
Aktiv klubtræner i: Bellinge Gymnasterne
Trænererfaring: Klubtræner i Bellinge Gymnasterne, instruktør for Lilleholdet (Vejstrup)
Assisterende landstræner for seniormix ved EM 2014
Resultater som træner: 1 x guld ved EM, 1 x guld ved DM
Alder: 29 år
Privat: Bosiddende i Odense med sin kæreste, skal være far til august

Quiz og vind

Den 16. juli 2024 fylder GymDanmark 125 år. Vær med til at fejre denne milepæl ved at deltage i jubilæumsquizzen og vind airpods til din sommerferie.

Tag quizzen