Medaljer til VM-trampolinspringere - GymDanmark

Medaljer til VM-trampolinspringere

Af Pernille Juhl Mogensen

I weekenden kunne de tyske værter for fjerde gang byde velkommen til det internationale stævne GymCity OPEN i Cottbus, Tyskland. Med mere end 170 gymnaster fra hele verden var der god stemning. De danske gymnaster havde derfor gode muligheder for at vise, hvad de kunne, og det blev da også til fem danske medaljer.

God medaljehøst til danske gymnaster
Bedst gik det for landsholdspringeren Maila Walmod, der trods et kiks i de indledende runder fik en plads i finalen og vandt guld i sin række. Med ”nyt liv” – fordi alle finalister starter fra nul – havde Maila alle muligheder for at vise, hvad hun kunne. Efter kun få ugers træning med en ny og sværere øvelse kunne Maila stille sig øverst på præmieskamlen med en velfortjent guldmedalje omkring halsen. Weekendens resultat var derfor en rigtig god milepæl i Mailas vej tilbage til den internationale top efter hendes lange skadesforløb med en ødelagt fod.

For det danske stortalent Benjamin Kjær blev det også til en guldmedalje i juniorrækken ved weekendens konkurrence. Med en tredjeplads inden finalen klarede Benjamin endnu engang med en god øvelse at vinde sin række. Guldmedaljen er den tredje af slagsen ved internationale konkurrencer alene i 2015.

I juniordamerækken blev det til endnu en dansk medalje. Det unge talent, Sara Lindahl vandt nemlig en flot bronzemedalje efter tre flotte øvelser i en række med hård konkurrence. De sidste to medaljer gik til Smilla Thea Jensen og Lucas Cheung der begge med gode finaleøvelser sikrede sig henholdsvis en guld- og bronzemedalje i deres respektive rækker.

Vejen mod VM
Der var altså, alt i alt, tale om en god konkurrence for de danske gymnaster, der mandag morgen kunne vende tilbage til træningen mod efterårets VM på hjemmebane i Odense. GymCity Open var nemlig sæsonens sidste konkurrence for de danske gymnaster, og det skal derfor blive spændende at se gymnasternes resultater efter en sommerferie med træningslejre og forhåbentlig en masse nye rekorder.

Mere om VM2015 på hjemmebane

  • VM i trampolin, tumbling og DMT afgøres i hjertet af Danmark i Arena Fyn i Odense. Seniorer fra den 26. – 29. november, og for ungdomsårgangene (WAGC) fra den 3. – 6. December
  • VM2015 er officiel kvalifikation til OL2016 – læs mere om OL-kvalifikation her
  • Det er forsvarende danmarksmestre, regerende verdensmestre og OL-gymnaster, der har sigtekornet rettet mod en VM-medalje
  • VM2015 afholdes med 500 topatleter fra mere end 45 lande
  • Det er anden gang i historien, at VM i Trampolin & Tumbling finder sted på dansk jord. Første gang VM var i 2001 – ligeledes i Odense
  • Følg gymnasterne på deres vej mod VM på Facebook, Instagram og SnapChat. #wch2015 #worldchampionships2015 #gymdanmark #gymelite #visitfyn #sporteventdk

Få de bedste pladser til VM2015, køb billetter her
Læs mere om VM2015 her 
Presseakkreditering til VM2015 her

FIGs VM2015 i trampolin, tumbling og DMT arrangeres af GymDanmark i tæt samarbejde med eventpartnerne ’Udvikling Fyn’ og ’Sport Event Denmark’. Odense skaber rammerne, gymnasterne dramaet, de frivillige passionen og publikum den fantastiske stemning.