Danskernes resultater ved European Games - GymDanmark

Danskernes resultater ved European Games

De danske piger var for første gang i ilden i går morges, hvor de konkurrerede i spring over hest og forskudt barre. Konkurrencen blev i dag afsluttet med de resterende discipliner, bom og gulv, hvorefter de endelige resultater i mangekampen blev offentliggjort. 

Mette Hulgaard opnåede pigernes bedste resultat i mangekampen med en placering som nr. 52 efter en fin konkurrence med et enkelt fald i barren ved første konkurrencedag. Linnea Wang blev nr. 69. Linnea startede konkurrencen med et flot spring over hest og en vellykket barreøvelse, men faldt desværre ned fra bommen to gange, hvilket kostede dyrt. Michelle Lauritsen deltog kun i spring over hest og barre, og opnåede i sidstnævnte disciplin pigernes bedste disciplinplacering med en 33. plads. De danske hold blev nr. 22 i holdkonkurrencen, der ikke overraskende blev vundet af Rusland. 

Helge Vammen var den eneste danske mandlige deltager ved European Games. Helges deltagelse i mangekampen var tvivlsom grundet en skulderskade, men han besluttede alligevel at stille op i alle seks discipliner – dog med reduceret sværhed i ringene. Helge kørte gode øvelser i barre, spring over hest og bensving, men havde et par dyre kiks i både gulv og reck, som holdt ham ude af mangekampsfinalen.  Helge opnåede samtidig den bedste danske placering i bensving, hvor han blev nr. 29. 

European Games var sæsonens sidste konkurrence for de danske deltagere, som efter lidt ferie vender tilbage til træningshallen for at forberede sig til VM i oktober, der fungerer som OL-kvalifikation.