Ny ass. herrelandstræner i TeamGym - GymDanmark

Ny ass. herrelandstræner i TeamGym

”Vi er glade for, at Anders Winther Larsen har takket ja til opgaven som assisterende landstræner, og ser Anders som et rigtigt stærkt kort qua hans internationale erfaring og store engagement. Med ansættelsen af Anders er trænerteamet omkring seniorherrelandsholdet fuldendt, og vi er begejstrede for og stolte af at have det stærke trekløver – Helge Fisker, Kristoffer Lund og Anders Winther Larsen – i spidsen for det danske seniorherrelandshold” siger Frank Veje Jakobsen, formand for Udvalget for TeamGym.

Anders Winther Larsen er et kendt ansigt i den danske gymnastikverden, hvor han har stor erfaring indenfor både konkurrence- og opvisningsgymnastikken. Som aktiv konkurrencegymnast har Anders blandt andet repræsenteret Hulby/Slagelse, der var hans første TeamGym-klub, Svendborg Gymnastikforening og det danske seniorherrelandshold. Anders har deltaget i alle Europamesterskaber fra 2002 til 2012 og har vundet fem EM-guldmedaljer og én EM-sølvmedalje. I 2003/2004 var Anders gymnast på DGI’s verdenshold. Ved SpringCup i 2012 rev Anders desværre sit korsbånd over, og han har herefter helliget sig trænerkarrieren.

Anders ser frem til at være en del af trænerteamet omkring seniorherrelandsholdet. ”Jeg glæder mig til at bidrage i hele arbejdet med at skabe det bedste herrehold og vil gøre alt for at nå målsætningen om at vinde guld ved EM i 2016. Derudover glæder jeg mig selvfølgelig til nogle fede træningssamlinger og ikke mindst til kulminationen af det hele – nemlig EM i Slovenien i 2016”, siger Anders Winther Larsen. Læs om vision for EM2016 her

Fakta om Anders Winther Larsen

  • Stilling i GymDanmark: Assisterende landstræner
  • Civil beskæftigelse: Lærer på Gymnastikefterskolen Stevns – underviser i matematik, TeamGym, gymnastik, spring m.v.
  • Trænererfaring: TeamGym-hold på Gymnastikefterskolen Stevns Derudover har Anders trænet forskellige drengehold i blandt andet Sorø, Slagelse og Svendborg i både TeamGym og opvisningsgymnastik Anders har også undervist på flere forskellige kurser og camps i Danmark og i udlandet
  • Resultater som træner: Har vundet medaljer ved DM, NM og efterskole DM med Gymnastikefterskolen Stevns
  • Alder: 33 år
  • Privat: Bosiddende på Frederiksberg med sin kæreste

Spørgsmål om ovenstående eller til landsholdene generelt kan rettes til Frank Veje Jakobsen pr. e-mail: fvj@gymdanmark.dk eller på tlf.: 4071 7223.