Verdensklasse præstationer ved VM i Æstetisk Gymnastik - GymDanmark

Verdensklasse præstationer ved VM i Æstetisk Gymnastik

Historisk VM
Det blev et historisk VM for GymDanmark da hele to juniorhold kvalificerede sig til VM finalen i Æstetisk Gymnastik. Begge juniorhold har flere gange vist gode takter ved de indledende World Cups igennem året, men præstationen ved VM var noget helt for sig. Begge juniorhold er lige rykket op i juniorrækken og det er deres første VM.

Team Amelit fra Greve
endte på en samlet 9. plads, og kom ind i den eftertragtede top 10. Dette er det bedste resultat nogensinde af et dansk hold i Æstetisk Gymnastik. Karakterne ved indledende runde blev 15.00 og i finalen 15.85, samlet 30.85 point.

Team Zelda fra Espergærde endte på en samlet 11. plads og fik deres højeste karakter nogensinde internationalt. Karakterne ved indledende runde blev 14.95 og i finalen 15.25, samlet 30.20 point.  Se den samlede resultat liste her. 

Det er et stort skridt for Æstetisk Gymnastik og et bevidst og struktureret elitearbejde, som Udvalget for Rytmisk Gymnastik, trænere, gymnaster kan være stolte af. Der er hård konkurrence i Æstetisk gymnastik, men med en 9. plads og en 11. plads i juniorrækken, så tegner det godt for fremtiden.

Gense hele VM finalen for junior og senior her – Team Zelda er på ved 12.38 min og Team Amelit er på ved 2t 20 min.

Seniorerne kæmpede hårdt
I seniorrækken stillede Team Luna fra Greve Gymnastik og Trampolin og TIK Taastrup op. Ingen af holdene kvalificerede sig til finalen, men de leverede sikre og godkendte præstationer: Team Luna endte på en delt 18 plads og TIK Taastrup endte på en samlet 20. plads. Se den samlede resultatliste her.

Se i øvrigt de fantastiske billeder fra danmarksmesterskaberne i Æstetisk Gymnastik 2015 her