Den røde tråd i børnegymnastikken - GymDanmark

Den røde tråd i børnegymnastikken

Kvalitet i Børnegymnastikken er GymDanmarks børnegymnastikkoncept. Mange foreninger har været igennem en KiB proces, og det er nu muligt at tage overbygningen KiB2.

 

Indhold

Hvor KiB fokuserer på det grundlæggende, så bygger KiB2 videre på disse grundsten. På KiB2 kurset gennemgåes den progressive træning frem mod baglæns salto, araber-flik-baglænder, salto med skrue, kraft-salto og strakt overslag. Udover kurset, så følger der et hæfte med, og med det i hånden har man adgang til forklaringer, billeder og video. 

 

Den røde tråd?

Kvalitet i Børnegymnastikken fungerer rigtigt godt som foreningens røde tråd i forhold til børnegymnastikken. Forbundsinstruktør i GymDanmark og medudvikler af KiB2 Andorra Lynn Jensen udtaler: “KiB2 er et godt næste skridt for de foreninger, der allerede har KiB og som også har børnehold, der arbejder niveauet over KiB – eksempelvis med araber-flik-baglænder, kraft-forlænder og salto med skrue. Kurset kan være med til at skabe den røde tråd i foreningen, både ved at styrke samarbejdsmulighederne mellem trænerne på de forskellige hold og ved at skabe sammenhæng og sikre progression i gymnasternes udvikling – også når de rykker et hold op.”

 

Recertificering – Kan vi vælge KiB2 i stedet for at tage KiB igen?

Ja – det kan I! Måske har der været en stor udskiftning i instruktørstaben siden foreningen blev en certificeret KiB forening, og så giver det mening med en ny omgang KiB. Men hvis man har en instruktørstab, der er klar på overbygningen, så er KiB2 også en vej til recertificeringen (som skal ske efter 2 år, hvis foreningen fortsat skal være certificeret).

 

Vil du høre mere om KIB 2 (eller KIB), så kontakt din regionale konsulent.