Junior Forbundsmesterskaberne i TeamGym - GymDanmark

Junior Forbundsmesterskaberne i TeamGym

Af Rikke Wexiø Jensen

Otte pige divisioner, tre drenge divisioner og én mix division skulle afgøres i weekenden. Både lørdag og søndag var hallen fyldt med jublende, glade gymnaster og et underholdt publikum, da der i flere af divisionerne var spænding helt til sidste karakter var givet.

Juniordrenge
Juniordrengene i første division kæmpede ikke kun om forbundsmesterskabet, men også om en plads til det officielle DM – Winners Final. Allerede fra det første hold gik på gulvet var det tydeligt for alle, at holdene havde forberedt hver enkelt detalje op til denne konkurrence. Drengeholdene viste flotte spring, hvor flere hold blandt andet viste, at de allerede i en junioralder kunne mestre trippelroterende spring i trampetten. TeamGym Aarhus leverede en høj sværhed på alle tre redskaber, hvilket førte til, at de vandt forbundsmesterskaberne for juniordrenge, og dermed er favoritter til at tage DM titlen ved Winners Final.

Juniorpige
Ligesom i drengerækken var standarden i juniorpigernes første division højt. Der blev vist spring af højt niveau, hvilket involverede helt nye sværheder for pigegymnaster, idet en gymnast fra Greve Gymnastik og Trampolin for første gang i dansk pigegymnastik udførte en dobbelt strakt baglænssalto med hele to skruer. Eftersom halvdelen af pointene fra kvalifikationen blev overført til finalen, var der allerede inden konkurrencestart klare favorithold. Dog lavede flere hold fejl hist og her, hvilket gjorde konkurrencen åben. Med seks ud af otte hold scorende over 20 point i rytme, leverede alle hold deres for at komme på medaljeskamlen og få en plads til Winners Final. I sidste ende blev både vindere og finalister fundet, men alt tyder på, at Winners Final i Randers d. 13. juni bliver yderst spændende.

Besøg af svenske seniordamer
Det var ikke kun de danske hold som viste deres kunnen ved dette års forbundsmesterskaber. Svenske Höganäs’ seniordame hold lagde vejen forbi Odense for at teste formen forud for de Nordiske Mesterskaber, og deltog som derfor som gæstehold i juniorpigernes første division. Selvom NM først afholdes til efteråret, leverede de svenske damer alligevel en flot konkurrence, og gav dermed også en smagsprøve på, hvad der venter de danske seniordamehold til efteråret.

Se billeder og video fra konkurrencerne på Instagram #gymdanmark #gymelite #teamgym

Medaljevindere og Winners Final finalister
Junior mix:
1.    Gymnastik Odder – 64,183
2.    Starup U og IF – 61,708
3.    Taastrup GF – 60,242
4.    Hedehusene Gymnastik Forening – 53,217

Juniordrenge:
1.    TeamGym Aarhus – 78,325
2.    Ringsted IF – Gymnastik – 72,575
3.    Gadstrup TeamGym – 72,013
4.    Starup U og IF – 66,275

Juniorpiger:
1.    Greve Gymnastik og Trampolin – 81,250
2.    Bolbro Gymnasterne – 78,225
3.    Viborg GF – 74,917
4.    Nivå GF – 74,425