Havnekulturfestival blev ramme om VM-SideEvent for fulde gardiner - GymDanmark

Havnekulturfestival blev ramme om VM-SideEvent for fulde gardiner

De altid veloplagte trampolinspringere og tumblere – herunder flere VM-profiler – var lørdag mødt talstærkt op på Odense havn, og gav de mange forbipasserende noget at spærre øjnene op over. I mange meters højde gav de højtflyvende og tempofyldte gymnaster en smagsprøve på deres kunnen – denne weekend i fri natur, i byens rum. Se billeder her

Den altid positive og karismatiske VM-profil, trampolinspringer Daniel Præst siger ’”Jeg syntes det var super fedt at få lov til at promovere VM2015 i den by hvor det afholdes til vinter. At det så oven i købet var på havnen i dejlige omgivelser var jo bare en stor bonus. Udover opvisning og træning af de nysgerrige unge ved festlighederne var der også udspring fra vippe i havnen, som jeg jo bare måtte prøve kræfter med. Alt i alt er jeg en god oplevelse rigere og et skridt tættere målet, nemlig VM i Odense d. 26-29 nov. 2015. Se Daniel springe i havnen her

Også de tempofyldte tumblere på de store blå airtracks, fik underkæberne på publikum til at falde et par centimeter. VM-profil og regerende danmarksmester Adam Scharf Matthiesen fyrede op under kedlerne og sprang flere gange til stor begejstring for alle omkring. Rigtig mange børn så til, og kort tid efter hoppede de hvinende ned af banen, under kyndig vejledning af de to lokale tumblere fra Odense Gymnastik Forening, Johan Hvidemose og Andreas Rasmussen.

Læs om flere VM-profiler her

Se flere billeder fra ‘VM-SideEvent’ i GymDanmarks billedegalleri, på facebook her, og på instagram #wch2015 #havnekulturfestival #gymdanmark #visitfyn #sporteventdk. Følg også VM-profilerne på SnapChat wch2015. 

Flere SideEvents i vente
HavneKulturFestivalen er andet VM-arrangement siden GymDanmark og eventpartnerne ’Udvikling Fyn’ og ’Sport Event Denmark’ skød VM-året i gang ved VM Kick-of den 26. November 2014 (Præcis et år før VM).

“Det er afgørende for os, at den helt almindelige borger får øjnene op for, hvor spektakulær denne sport er. Med et halvt år til VM, er Havnekulturfestivalen perfekt timing for at vise sporten i byens rum. I løbet af sommeren og efteråret vil man flere gange støde på roterende tumblere og højtflyvende trampolinspringere i det odenseanske byrum”, fortæller formand for GymDanmark Flemming Knudsen.

Du kan allerede nu glæde dig til næste VM-SideEvent, som afholdes i ‘HC. Andersen ugen’ i Odense 17. – 23. August. Her vil man igen kunne opleve nogle af de gymnaster, som skal repræsentere de rød hvide farver til VM2015 til vinter.

”VM-profilernes hop, spring og skruer her på Havnekulturfestivalen er et fremragende eksempel på, hvordan vores sportevents kan løftes ud af hallerne og skabe værdi i byrummet. Jeg tror, at rigtig mange fynboer i løbet af weekenden har fået lyst til at tage i Arena Fyn til november” siger By- og Kulturrådmand i Odense Kommune og næstformand i Sport Event Fyn, Jane Jegind.

VM fakta

  • VM i trampolin, tumbling og DMT afgøres i hjertet af Danmark i Arena Fyn i Odense. Seniorer fra den 26. – 29. november, og for ungdomsårgangene (WAGC) fra den 3. – 6. December
  • VM2015 er officiel kvalifikation til OL2016 – læs mere om OL-kvalifikation her
  • Det er forsvarende danmarksmestre, regerende verdensmestre og OL-gymnaster, der har sigtekornet rettet mod en VM-medalje
  • VM2015 afholdes med 500 topatleter fra mere end 45 lande
  • Det er anden gang i historien, at VM i Trampolin & Tumbling finder sted på dansk jord. Første gang VM var i 2001 – ligeledes i Odense

Få de bedste pladser til VM2015, køb billetter her
Læs mere om VM2015 her
Presseakkreditering til VM2015 her

FIGs VM2015 i trampolin, tumbling og DMT arrangeres af GymDanmark i tæt samarbejde med eventpartnerne ’Udvikling Fyn’ og ’Sport Event Denmark’. Odense skaber rammerne, gymnasterne dramaet, de frivillige passionen og publikum den fantastiske stemning.