TeamGyms seniorherretrænere sigter mod nye højder - GymDanmark

TeamGyms seniorherretrænere sigter mod nye højder

Helge Fisker er den nye hovedansvarlige landstræner for seniorherrerne. Hans fokus vil være på at optimere de danske seniorherrers præstationer inden for bane- og trampetspring.

Helge er uddannet lærer og har siden 2005 arbejdet som lærer på Gymnastikhøjskolen i Ollerup, hvor han har været med til at udvikle mange af de dygtigste nordiske gymnaster. Udover uddannelsen som lærer er Helge Fisker også uddannet som DIF-diplomtræner samt inden for TRX og fitness. Helge arbejder med test, træning og kultur i Svendborg Lab og har således et naturligt fokus på, at gymnasterne skal være i fysisk topform for at kunne præsentere maksimalt. Herudover har Helge været faglig projektansvarlig for Springsikker-uddannelsen og har uddannet trænere hertil.

Udover landstrænerrollen har Helge fortsat en plads i Elitesektionen for TeamGym, hvor hans hovedopgave i samarbejde med Kim Fischer, at danne et grundlag for alle TeamGym-landshold og sikre retning samt fokus på fortsat udvikling af TeamGym. Altsammen så Danmark kan opnå nye store resultater i fremtiden.

”Nørder” for at sikre optimal præstation
Helge Fisker ser meget frem til at arbejde med de danske seniorherrer: ”Jeg glæder mig rigtig meget over min nye rolle som landstræner for herrelandsholdet. Det er en stor anerkendelse og udfordring at få lov til at arbejde med de bedste danske herrer. Jeg er selv et konkurrencemenneske og elsker at nørde i detaljen for at få holdet til at præstere optimalt. Jeg ser rigtig meget frem til at bidrage til at få de danske herrer til at opnå nye store resultater i samspil med trænerteamet, gymnasterne og klubtrænerne.”

Glæder sig til at sætte eget præg
Helge Fisker har stor respekt for det arbejde, som de tidligere landstrænere og seniorherregymnaster har udført, og som ligger til grund for de flotte resultater i landsholdenes første leveår. ”Når det er sagt, glæder jeg mig også til at sætte mit præg og byde ind med mine ressourcer i samspil med trænerteamet på det nye herrelandshold, så vi sammen kan leve op til de forventninger, der naturligt vil være til de danske seniorherrer ved EM i Slovenien i 2016”, fortsætter Helge.

Nordiske konkurrenter vil gøre det svært for Danmark
”De bedste danske herrer har et rigtig højt internationalt niveau i både rytme og spring. Der er derfor heller ingen tvivl om, at de nordiske konkurrenter vil forsøge at gøre det rigtig svært for Danmark at genvinde EM igen i Slovenien i 2016. Med det danske herrelandshold anno 2015 – 2016 sigter vi mod nye højder, og det er en klar ambition for mig, at vi bliver Europas bedste i alle tre discipliner og dermed manifesterer os som den førende TeamGym-nation for herrer”, slutter Helge Fisker.

Intens og humørfyldt proces
Kristoffer Lund er træneren, som skal være med til at sikre, at de danske herrer bliver dominerende i den rytmiske disciplin ved EM i 2016.

Til daglig er Kristoffer Lund træner for TeamGym Aarhus’ seniorherrer, hvor han underviser i såvel rytme som spring. Som aktiv gymnast har Kristoffer deltaget ved EM i 2010 og 2012 samt ved NM i 2009 og 2011, og han ved derfor om nogen, hvordan det er at være dansk seniorherre i en international konkurrence. Kristoffer fik sin landstrænerdebut ved EM i Island i 2014, hvor han var med til at føre det danske seniormixlandshold til EM-guld.

”Jeg ser meget frem til at arbejde med Danmarks bedste herregymnaster i en udfordrende, intens og humørfyldt proces, hvor der blandt skal arbejdes med en synkron, elegant og energisk serie spækket med høje sværheder og lækre detaljer”, udtaler Kristoffer Lund.

Fakta om Helge Fisker:

 • Stilling i GymDanmark: Landstræner
 • Civil beskæftigelse: Lærer på Gymnastikhøjskolen i Ollerup
 • Trænererfaring: Klubtræner i Svendborg Gymnastikforening, Bolbro Gymnasterne samt Ollerup Gymnastikforening, Landstræner for seniormix ved EM 2010 og 2012 samt seniordamer EM 2014
 • Resultater som træner: 2 x guld og 2 x bronze ved EM samt 3 x guld ved NM, Guld ved DM for juniordrenge, seniordamer og seniormix
 • Alder: 40 år
 • Privat: Bosiddende i Vindeby, Tåsinge sammen med kæresten Gitte og deres to piger

Fakta om Kristoffer Lund:

 • Stilling i GymDanmark: Disciplinlandstræner (rytme)
 • Civil beskæftigelse: Studerende på læreruddannelsen i Aarhus og timelærer på Bjergsnæs Efterskole
 • Aktiv klubtræner i: TeamGym Aarhus
 • Trænererfaring: Klubtræner i TeamGym Aarhus, Landstræner (spring) for seniormix ved EM 2014
 • Resultater som træner: 1 x guld ved EM, 2 x bronze ved DM for seniorherrer
 • Alder: 27 år
 • Privat: Bosiddende i Aarhus sammen med kæresten Maj

Quiz og vind

Den 16. juli 2024 fylder GymDanmark 125 år. Vær med til at fejre denne milepæl ved at deltage i jubilæumsquizzen og vind airpods til din sommerferie.

Tag quizzen