VM-profiler hopper i havnen - GymDanmark

VM-profiler hopper i havnen

VM i trampolin og tumbling 2015 bliver det  sidste led i den tretrinsraket, som startede med World Cup i 2011 og efterfulgtes af  World Cup i 2013. I weekenden vil man i den fynske hovedstad mærke, at kulminationen nærmer sig med hastige skridt.

VM bliver en højtflyvende og tempofuld oplevelse for alle aldre. Verdenseliten inden for trampolin, tumbling og DMT (dobbelt minitrampolin) kommer til Odense for at kæmpe om titler, metal og ikke mindst OL kvalifikation. Ved Havnekulturfestival her d. 29. – 31. maj 2015 inviterer vi pressen og alle andre interesserede til at tage del i opvarmningen til verdenselitens dyst.

“Det er afgørende for os, at den helt almindelige borger får øjnene op for, hvor spektakulær denne sport er. Vi gjorde det ved Sportslørdag i januar, vi gør det her ved Havnekultur-festivalen, og i løbet af sommeren og efteråret vil man flere gange støde på roterende tumblere og højtflyvende trampolinspringere i det odenseanske byrum”, fortæller formand for GymDanmark Flemming Knudsen og fortsætter “VM2015 er kulminationen på flere års dedikeret arbejde med afholdelse af internationale gymnastik events på højeste internationale niveau i Danmark. VM er for alle der elsker gymnastik. Trampolin og tumbling er to af vore spektakulære gymnastikdiscipliner med fart, dynamik og elegance”.

Billetsalg til VM – Få de bedste pladser, køb billetter NU

Mød gymnasterne og kom tæt på sporten
På Odense Havn har GymDanmark skabt en trampolin- og tumblingoase, som oser af såvel fart som højde. VM-profiler og lokale gymnaster kommer og viser noget af det, de gør bedst. Der bliver rig lejlighed til at få en snak med profilerne og komme helt tæt på den højtflyvende og tempofyldte sport både til lands og til vands. Og så bliver der ikke mindst mulighed for selv at hoppe ombord på trampolinerne og teste sin egen kropmotor, mens gymnasterne deler ud af deres tips og tricks.

Stærke samarbejdspartnere glæder sig til VM-nedtællingen
By- og kulturrådmand i Odense og næstformand i Sport Event Fyn, Jane Jegind glæder sig over, at Havnekulturfestivalens festfyrværkeri af kulturoplevelser og festlige stemning danner rammen om denne smagsprøve på vinterens store trampolin-VM.
 
”Havnen er et byområde i rivende udvikling og dermed også en ny spændende opvisningsplads, som netop ved Havnekulturfestivalen bindes tættere sammen med byens centrum ved åbningen af Byens Bro. Om et lille års tid vil fynboerne kunne nyde et spritnyt havnebad, og jeg synes, det er fantastisk, at man kan benytte denne anledning til at hoppe med VM-profilerne netop her. Det er et fremragende eksempel på, hvordan vi på Fyn løfter vores sportevents ud på gader og stræder og her skaber unikke oplevelser sammen med øens borgere”, siger hun.

Også hos Sport Event Denmark, ser man frem til, at Odense om et halvt år lægger hus til VM og glæder sig over, at opvarmningen sætter ind allerede nu. ” Det er en olympisk idræt, som i denne weekend får luft under vingerne ved Havnefestivallen i en alternativ ramme med masser af besøgende. Det er godt set af GymDanmark, at bringe disciplinerne ud i byrummet for at gøre opmærksom på mesterskabet,” siger Lars Lundov, direktør, Sport Event Denmark.

Du kan møde VM-profiler og andre gymnaster på følgende tidspunkter
Fredag kl. 16.30 – 17.00
Martin Wagner fra Københavns Trampolinklub (trampolin)
Adam Scharf Matthiesen fra Odense Gymnastikforening (tumbling)
Johanne Lassen Nørby fra Odense Gymnastikforening (tumbling)
Lokale OGF-gymnaster (trampolin & tumbling)

Lørdag kl. 11.30 – 17.00, prøv selv 10-18
Daniel Præst fra Haslev TT (trampolin)
Christian Andersen fra Haslev TT (trampolin)
Martin Wagner fra Københavns Trampolinklub (trampolin)
Maila Walmod fra Roskilde Trampolinklub (trampolin)
Vanessa Rae Smith fra Københavns Trampolinklub (trampolin) (kl. 17.00)
Adam Scharf Matthiesen fra Odense Gymnastikforening (tumbling) (kl 10.30-12.00)
Lokale OGF-gymnaster (trampolin & tumbling)

Søndag kl. 12–15, prøv selv 10-16
Anders Emil Wesch fra Odense Gymnastikforening (tumbling)
Lokale OGF-gymnaster (trampolin & tumbling)

Find os ved den ’store appelsin’ på havnen.

VM fakta

  • VM i trampolin, tumbling og DMT afgøres i hjertet af Danmark i Arena Fyn i Odense. Seniorer fra den 26. – 29. november, og for ungdomsårgangene (WAGC) fra den 3. – 6. december
  • Det er forsvarende danmarksmestre, regerende verdensmestre og OL-gymnaster, der har sigtekornet rettet mod en VM-medalje 
  • VM afholdes med 500 topatleter fra mere end 45 lande
  • Det er anden gang i historien, at VM i Trampolin & Tumbling finder sted på dansk jord. Første gang VM var i 2001 –  ligeledes i Odense
  • VM2015 er officiel kvalifikation til OL2016 – læs mere om OL-kvalifikation her
  • Få de bedste pladser til VM2015, køb billetter her

Læs mere om VM2015 her
Presseakkreditering til VM2015 her

FIGs VM2015 i trampolin, tumbling og DMT arrangeres af GymDanmark i tæt samarbejde med Udvikling Fyn og Sport Event Denmark. Odense skaber rammerne, gymnasterne dramaet, de frivillige passionen og publikum den fantastiske stemning.