Et smugkig på Gymnaestrada 2015 - GymDanmark

Et smugkig på Gymnaestrada 2015

I juli måned tager ca. 850 danske gymnaster til Helsinki. Finland er værter for World Gymnaestrada 2015 og GymDanmark sender i samarbejde med DGI forenings- og fælleshold afsted til den 15. Gymnaestrada i den finske hovedstad.

Besøg i Helsinki

Der er mange detaljer, når 25.000 mennesker samles til et stort internationalt gymnastikstævne, og der er også mange ting at holde styr på som forbund, og derfor var Jytte Storm, næstformand i GymDanmark, sammen med konsulent Karina Vestermark Jensen på forbesøg i Helsinki i mandags for at besigtige de danske indkvarteringsskoler, prøve den lokale offentlige transport af, og notere de detaljer der var brug for.

Oplevelsen af Gymnaestrada værtsbyen

Det samlede indtryk fra besøget er yderst positivt. Helsinki er en lettilgængelig by, hvor det er nemt at komme rundt, de svenske skilte hjælpe på læsevenligheden og den danske delegation kan roligt glæde sig til sommerens besøg.

Gymnaestrada 2015

Alle hold har mindst 3 opvisninger, og har haft mulighed for at tilvælge flere. Danmark er desuden en del af den nordiske aften. Ollerup repræsenterer Danmark til Midnight Sun Special, som afvikles for første gang. FIG Gala er en gallaopvisning med udvalgte hold, hvor FIG står for udvælgelsen og de har valgt Gjellerup Sdr. som et af de hold, der kan deltage i gallaen. Hvis du er i Finland i juli måned, så er det muligt at købe publikumsbilletter her.

Deltagende hold

Den danske delegation består af følgende hold: Bellinge Gymnasterne, Classic Ladies, Classic Senior, Gjellerup Sdr., Grevinderne, GYS87, Krejbjerg Parhold, LG Gymnastik, Gymnastikhøjskolen i Ollerup, Ringsteddrengene, Talent Team Greve, Team Hot’n Sweet, Team Taiso, Team Turbo og Vendelboerne. Du kan læse mere om de enkelte hold her.

Afrejseopvisning

Flere af de danske hold afholder afrejseopvisning søndag d. 28. juni i Bellinge, når programmet er endelig på plads, så kommer der yderligere info.

 

Gymnaestrada har sin egen Facebookside, her kan du følge med, dele billeder og se billeder fra vores besøg i Helsinki.

 

Skrevet af Karina Vestermark Jensen, kvj@gymdanmark.dk