STÆRKT firkløver i spidsen for Seniordamerne - GymDanmark

STÆRKT firkløver i spidsen for Seniordamerne

De har tilbragt en stor del af deres liv i gymnastikhaller i Danmark og internationalt, tilsammen har de opnået flere resultater, end du kan forestille dig, og så danner de i øvrigt par privat – Kim Fischer og Dorthe Jensen samt Tanja Venø Andersen og Jacob Venø Andersen er det nye landstrænerteam bag de danske TeamGym seniordamer. 

Kim Fischer står som ansvarlig landstræner i spidsen for det firkløver, der skal føre de danske seniordamer til nye højder. ”Jeg har sagt ja til denne opgave, da det er lykkedes at samle det stærkeste team af trænere, der kan findes til at løfte opgaven – et trænerteam der har stor erfaring med at få yngre og ældre TeamGym-gymnaster til sammen at skabe topresultater.  Samlet besidder vi store kompetencer rytmisk og springmæssigt, mangeårig erfaring med TeamGym-piger ift. implementering af fysisk og mental træning og med at sammensætte et hold af gymnaster, der kommer fra forskellige gymnastikkulturer – en erfaring der stærkt understøtter det arbejde, som på pigesiden er opstartet ved tidligere EM”, udtaler Kim Fischer. 


Erfaring med at skabe vinderkultur
 

Kim Fischer er oprindeligt uddannet lærer og arbejder nu som sportschef på fuld tid i GymHelsinge. Kim har 20 års specifik erfaring i at arbejde med og udvikle vinderkultur blandt de bedste TeamGym-piger nationalt og internationalt. Sammen med Dorthe Jensen rejste han i 2003 til Island, hvor de i fire år var ansat i Stjarnan og Gerpla. Jobbeskrivelsen lød på at skabe en kultur, der ville muliggøre, at islandsk TeamGym blev en magtfaktor på europæisk plan på pigesiden. Kim og Dorthes arbejde blev startskuddet til en årrække, hvor de islandske piger har været dominerende inden for deres rækker. 

Kim glæder sig meget til opgaven med det danske seniordamelandshold: ”Det bliver et udfordrende, udviklende og godt forløb, vi skal igennem. En opgave jeg er ydmyg omkring. Et målrettet arbejde, der efter EM 2016 bevirker, at disse gymnaster har rykket på, hvordan gymnastikkulturen nationalt og internationalt opfatter seniordamegymnastik i Danmark. Jeg ser det som en spændende opgave at kunne deltage i denne proces, hvor der er mange, som arbejder for at skabe en kultur, hvor vi kan udvikle og fastholde vores gymnaster i foreningerne, samt skabe rammer hvor de bedste gymnaster i Danmark kan præstere og skabe resultater sammen.”  


Samarbejde er altafgørende for dansk succes
 

”Som ansvarlig landstræner har jeg en målsætning om, at der på et tidligt tidspunkt i denne landsholdsperiode er skabt en tillid mellem landshold, klubber og gymnaster/forældre ved klar og konstruktiv kommunikation begge veje. Gymnasterne har base i deres klubber, og jeg er meget bevidst om, at vi kun kan nå vores mål, hvis gymnaster, forældre, klubber og trænere også ønsker at bidrage med at stimulere og bakke op om vores bedste pigegymnaster og sammen arbejde mod en toppræstation ved EM 2016. Jeg tror på, at landsholdsgymnaster er med til at skabe energi i deres klubber og dermed bidrage til at løfte niveauet hos de øvrige gymnaster”, slutter Kim Fischer. 

 
Privilegium at arbejde med Danmarks bedste 

Dorthe Jensen, Kims bedre halvdel, skal igen udvikle de danske seniordamers færdigheder inden for rytme, og hun er klar til at skabe endnu en fantastisk koreografi, som tilfældet var det ved EM i 2014. ”Jeg ser frem til at have det privilegium endnu engang at arbejde med Danmarks bedste og mest motiverede pigegymnaster og få lov til at opleve den energi, der opstår ved det”, udtaler Dorthe og fortsætter: ”Jeg ser frem til samarbejdet i den trænergruppe, der er samlet omkring seniordamelandsholdet, og så glæder jeg mig desuden til at arbejde sammen med resten af landsholdstrænerne og klubberne, der yder et stort stykke arbejde for, at gymnasterne opnår det niveau, vi danner landsholdene ud fra. Jeg er med i landsholdsarbejdet, fordi jeg brænder for pigegymnastikken. Som landstræner har jeg mulighed for at fortsætte arbejdet med at nå målsætningen om at få dansk pigegymnastik tilbage i den absolutte internationale TeamGym-elite.” 

 
Assisterende ægtepar fra Svendborg 

Posterne som assisterende landstrænere udfyldes af ægteparret Tanja og Jacob Venø Andersen, der til daglig er aktive i Svendborg Gymnastikforening. Tanja og Jacob har begge dyrket såvel konkurrence- som opvisningsgymnastik i en menneskealder. Jacob var i 2005-2006 gymnast på DGI’s 6. verdenshold, og Tanja har blandt andet vundet DM-guld i seniorrækken i 1997, 1998 og 1999. Begge har været aktive omkring Gymnastikhøjskolen i Ollerup – Jacob som gymnast på Ollerups elitehold og Tanja som underviser fra 2007 – 2011. Tanja har siden 2002 været træner hos Bolbro Gymnasterne, primært for juniorpigerne men tidligere også for minipiger og seniordamer. Højdepunktet i Tanjas trænerkarriere var Europamesterskaberne i 2012 og 2014, hvor hun førte de danske juniorpiger til henholdsvis bronze og guld. Jacob har siden 2008 været instruktør for Svendborgs dygtige eliteherrer, som de seneste år har vundet medaljer både nationalt og internationalt. 

 

Fakta om Kim Fischer: 

Stilling i GymDanmark: Landstræner 

Civil beskæftigelse: Sportschef i GymHelsinge, herunder aktiv træner 

Trænererfaring: Klubtræner i GymHelsinge, Stjarnan, Gerpla, Slagelse og USG 

Konsulent for den islandske delegation før og under EM 2012 samt konsulent for Gerpla ved NM 2011 

Deltaget ved 7 Europamesterskaber og 7 Nordiske Mesterskaber 

Resultater som træner: 3 x guld og 1 x bronze ved EM 

1 x guld, 1 x sølv og 1 x bronze ved NM 

Alder: 47 år 

Privat: Gift med Dorthe, har to børn på 13 og 16 år 

 

Fakta om Dorthe Jensen: 

Stilling i GymDanmark: Disciplinlandstræner (rytme) 

Civil beskæftigelse: Fysioterapeut med egen klinik 

Aktiv klubtræner i: GymHelsinge 

Trænererfaring: Klubtræner i GymHelsinge, Stjarnan, Gerpla, Slagelse og USG 

Landstræner (rytme) for seniordamerne (2014) og seniormix (2012) 

Deltaget ved 8 Europamesterskaber og 5 Nordiske Mesterskaber 

Resultater som træner: 4 x guld, 1 x sølv og 1 x bronze ved EM 

1 x guld og 1 x bronze ved NM 

Alder: 44 år 

Privat: Gift med Kim, har to børn på 13 og 16 år 

 

Fakta om Tanja Venø Andersen: 

Stilling i GymDanmark: Assisterende landstræner 

Civil beskæftigelse: Juniorklubleder i Svendborg Gymnastikforening 

Aktiv klubtræner i: Bolbro Gymnasterne og Svendborg Gymnastikforening 

Trænererfaring: Klubtræner hos Bolbro Gymnasterne 

Landstræner for juniorpigerne i 2012 og 2014 

Resultater som træner: 2 x guld og 1 x sølv ved EM 

1 x guld og 1 x sølv ved NM 

Alder: 37 år 

Privat: Gift med Jacob, har to børn på 2 og 5 år 

 

Fakta om Jacob Venø Andersen: 

Stilling i GymDanmark: Assisterende landstræner 

Civil beskæftigelse: Gymnastiklærer på Vejstrup Efterskole  

Aktiv klubtræner i: Svendborg Gymnastikforening 

Trænererfaring: Klubtræner for seniorherrer og tidligere minidrenge i Svendborg Gymnastikforening samt instruktør for rep-hold i DGI-Svendborg fra 2006 – 2008 

Resultater som træner: 1 x sølv ved NM 

Alder: 37 år 

Privat: Gift med Tanja, har to børn på 2 og 5 år