DM brag i Holstebro - GymDanmark

DM brag i Holstebro

I et stort professionelt setup af de mange frivillige og under kyndig vejledning af speakeren Mikael Nissen, blev de mange publikummer i hallen taget på en underholdende og spændende oplevelse af DM i trampolin og tumbling 2015. Krydret med forskellige kommentarer fra de mange gymnaster, blev DM2015 en anderledes god oplevelse.

Dobbelt danmarksmestre i trampolin
I Trampolin rækkerne var der lagt op til kamp om placeringerne, og både fantastisk trampolinspring og overraskende kiks var med til at skabe en god og spændende konkurrence. Det blev blandt andet til dobbeltguld for de to nye individuelle danmarksmestre.

I de individuelle rækker tog en overbevisende Daniel Præst guldet, foran Benjamin Kjær og Lucas Cheung. I damerækken var det en super glad og overrasket Vanessa Smith fra KTK der tog guldet med hjem, foran Maila Walmod og Camilla Sander.

Trampolin Herre, Individuelt
1. Daniel Præst, Haslev TT
2. Benjamin Kjær, Haslev TT
3. Lucas Cheung, Haslev TT

Trampolin Dame, Individuelt
1. Vanessa Smith, KTK
2. Maila Walmod, Roskilde trampolinklub
3. Camilla Sander, OGF

Se Præst & Andersens synkronøvelse her

Landstræner Bo Tureby siger om dagens konkurrencer ”Der var både opmuntrende øjeblikke, og så var der øjeblikke hvor jeg tænker at der er et stykke vej endnu før vi når VM. Vi skal springe for at højne niveauet, og vi skal turde give den gas, og springe trampolin uden at kikse. Det bedste ved i dag var Daniel Præst som overbeviste med sin sejr individuelt – også godkendt og fornuftig indsats af de andre springere, men jeg er ikke helt på toppen af glæde.”

Højtflyvende synkronpar
Der er ikke meget synkront at få øje på, når man ser på makkerparret Præst og Andersen uden for trampolinen. Men når det sympatiske makkerpar mødes i dugen, er det et helt andet syn der møder. I overbevisende stil tog Præst og Andersen guldet, og viser gode takter før VM til november. På Damesiden tog den nybagte danmarksmester fra de individuelle rækker Vanessa Smith, også guldet i synkron, sammen med sin makker Sara Lindahl.

Se interview med makkerparret her

Trampolin Herre, synkront
1. Christian Andersen & Daniel Præst
2. Martin Wagner & Tobias Dybdahl
2. Carl Emil Jernov & Peter Sørensen

Trampolin Dame, synkront
1. Vanessa Smith & Sara Lindahl
2. Maila Walmod & Helena Mogensen
3. Pernille Mogensen & Sara Ladegaard

Se alle trampolin resultater her

Tumbling i højtblæsende tempo
Tumbling konkurrencerne var som altid præget af fantastisk underholdende gymnastik, og med overbevisende præstationer, dog uden VM-profilerne Anders Wesch, Mikael Nissen og Johanne Nørby, som alle døjer med større eller mindre skader.

Junior landstræner Sebastian Bro siger ”Niveauet til DM har været godt, kvindernes finale har været en af de bedste vi har set længe. De ligger utroligt tæt i top-tre, de laver samme sværhedsgrad, så det er kun stilen der afgør det. Når kvinderne viser så god en form i dag, kan det kun blive rigtig godt til VM til vinter. Anne Sofie Juhl har haft det bedste træningsforløb jeg nogensinde har set for en tumbler, hun har ikke haft en eneste dårlig træning. Hun har en fantastisk indstilling og har bevist op til dette DM, at det netop var hende der skulle vinde. Sølv-vinderen Sara Ørskov kan lave et spring som ingen af de andre piger kan, og hun kan lave det med en fart som ingen andre kan nærme sig. Anne Sofie Okkestrøm har haft en dårlig optakt til DM med skinnebensbetændelse, og har nærmest ikke kunne træne, og gør det derfor rigtig godt i dag trods smerter. Havde Anders Wesch deltaget (deltog ikke grundet fodskade, red.),  havde han klart været i top- tre, og så havde det været Adam og Anders der havde kæmpet om guldet. Oliver Termansen kæmper en ihærdig kamp for at være med i top-tre, og gør det rigtig godt. Der er også kommet en ny i kampen om toppen, nemlig Rasmus Steffensen som kun har sprunget i fire måneder, han mangler endnu lidt rutine, men gør det godt’. 

Se videoklip af damerne på Instagram her

Tumbling, Elite Damer
1. Anne-Sofie Juhl Jørgensen, Vestjysk GF (VGF89)
2. Sara Raunholt Ørskov, Vesterlund Efterskole
3. Anne Sofie Okkerstrøm Mikkelsen, Vestjysk GF (VGF89)

Tumbling, Elite Herre
1. Adam Scharf Matthiesen, OGF
2. Oliver Termansen, Outrup GUB
3. Rasmus Steffensen, Silkeborg P/D

Se alle tumbling resultater her

Historisk DM
For første gang i 30 år, afvikles et samlet senior DM i trampolin og tumbling i Jylland. Det er en stolt og glad formand for GymMidtjylland Bent Busk der siger ”Fantastisk – det har været en kæmpe succes!” Arbejdsgruppen som har arrangeret DM, er endt med at afvikle et rigtig godt planlagt stævne. Det er lykkes ved at samarbejdet mellem tumbling-trampolin verdenen, og forbundet Gymdanmark har været rigtig godt. At holde et fælles DM gør at man er sammen om sporten, og det giver bedre fællesskab og flere hænder. Grundlaget for et DM i Holstebro er desuden at klubben, Holstebro, gerne vil opstarte trampolin hold til efteråret – en perfekt måde at markedsføre stortrampolin på i netop dette område af landet. Får vi buddet om at afholde DM næste år, så vil vi rigtigt gerne det’.

VM i Trampolin & Tumbling afholdes fra d. 26.-29. november, samt ungdoms VM (WAG), afholdes fra d. 3.-6. december 2015 i Sparekassen Arena Fyn – Odense. Læs mere om VM her

Endnu mere DM
Find billeder og video på både Facebook, Instagram #wch2015 og følg gymnasterne direkte under Snapchatprofilen wch2015, her finder du blandt andet interview med Adam Scharf Matthiesen under bruseren, umiddelbart efter guldet var i hus.

Foto øverst, Bo Tureby