11 nye rytmiske danmarksmestre - GymDanmark

11 nye rytmiske danmarksmestre

Af Cecilie Leick

De to sidste weekender har budt på fantastisk flot konkurrencegymnastik i Taastrup hallerne. I weekenden d. 2-3 maj blev der fundet individuelle danmarksmestre i senior 1- og 2 division samt danmarksmestre i juniorrækken. I denne weekend blev der ligeså fundet individuelle danmarksmestre i mini- og rekrutrækken samt disciplinmestre blandt de dygtigste junior- og seniorgymnaster.

Fejlfri serier og nervepirrende tricks
Disciplinfinalerne foregik indenfor disciplinerne: tøndebånd, bold, køller og vimpel, og her fik vi altså lov at se eliten indenfor dansk Rytmisk Sports Gymnastik. Finalerne var både spændende og nervepirrende, da gymnasterne på dette niveau udfører utroligt svære og krævende tricks.

I tøndebånd brillerede danmarksmesteren fra 1. division sidste weekend, Victoria Sørensen, med en flot serie der gav hende guldet.
I bold vandt finalernes eneste juniorgymnast, Laura Smedegaard, med en fantastisk fejlfri boldserie der sikrede hende sejren med et helt point ned til andenpladsen.
I køller viste Victoria Sørensen endnu engang, hvorfor hun blev danmarksmester i sidste weekend, og hun snuppede dermed guldet med en meget kreativ kølleserie.
I vimpel lykkedes det endnu engang Victoria Sørensen at vinde  guldet, mens Martha Ryom og Emma Erangey begge udførte en flot serie og derfor måtte dele sølvmedaljen.
Se alle resultater fra disciplinfinalerne her

Tæt løb blandt rekrutter og minier
I rekrutrækken var der rekord mange deltagere, hvilket gav udslag i en super hård konkurrence. Josefine Elgaard fra Hjerting, Isabella Schultz fra Ballerup og Joline Steinhoff fra TIK kæmpede en brav kamp om guldet, men Josefines overlegne tøndebåndsserie gjorde udslaget og gav hende guldet med en imponerende karakter på 29,800.
Se billeder fra konkurrencen på Facebook #gymdanmark

I minirækken var der mange splinternye deltagere. Pigerne udviste stor kropshåndtering og smidighed trods deres unge alder, hvilket gjorde serierne super kreative og alsidige. Der var flere gymnaster der udemærkede sig i kampen om guldet, men det blev dog Alma Pedersen fra Ballerup, der i sidste ende imponerede dommerne med to super sikre serier, og derfor kunne slutte konkurrencen med 15,666 point – hele to karakterer foran andenpladsen.
Se alle individuelle karakterer og resultater her

Overlegne guldvindere
For grupperne var konkurrencen især spændende i demi mini rækken, hvor 6 hold kæmpede mod hinanden. Her tog Skjold Birkerød Gymnastikforening guldet med en flot samlet karakter på 8,399.

Ligeså var konkurrencen tæt i demi junior rækken, hvor 4 hold kæmpede om guldet. Her vandt Ølstykke Gymnastikforening med en imponerende karakter på 13,250.

I både minirækken, juniorrækken og demi senior rækken tog GF Øbro guldet med meget flotte, overlegne karakterer og langt ned til andenpladserne.
Se alle karakterer og resultater for grupperne her

Individuelle medaljevindere:
Senior 1. Division:
– 1. Victoria Sørensen, 2. Nicoline Sachmann, 3. Emma Erangey

Senior 2. Division:
– 1. Cille Jensen, 2. Naja Nielsen, 3. Clara Ellingsgård

Junior:
– 1. Laura Smedegaard, 2. Eva Halkier, 3. Maja Lereim

Rekrut:
– 1. Josefine Elgaard, 2. Isabella Schultz, 3. Joline Steinhoff

Mini:
– 1. Alma Pedersen, 2. Maren Paulsen, 3. Maja Lemming

Guldvindere i grupperækkerne:
Demi senior: GF Øbro
Junior: GF Øbro
Demi junior: Ølstykke GF
Mini: GF Øbro
Demi Mini: Skjold Gymnastik Birkerød