Idrætsgymnast Rasmus Vorup i Kids News - GymDanmark

Idrætsgymnast Rasmus Vorup i Kids News

Af Helge Vammen

Nedenstående artikel er netop udkommet i Berlingskes “Kids News”, og kan også læses her (Du skal oprette dig som bruger).

Det var egentlig lidt af en tilfældighed, at jeg startede med at dyrke gymnastik. Én af mine venner fra børnehaven kom fra en familie, hvor alle havde dyrket gymnastik”, siger Rasmus, ”Og så tog jeg med ham til træning i Aarhus Gymnastik & Trampolincenter og blev hurtigt grebet af det”.

Siden er han gennem mange timers træning kommet langt. Så langt, at han ved de seneste danmarksmesterskaber for gymnaster under 16 år vandt seks medaljer – Deriblandt en guldmedalje i øvelser på gulv. I idrætsgymnastik konkurrerer man i seks forskellige discipliner. Udover øvelser på gulv er bensving, ringe, spring over hest, barre og reck de discipliner, som Rasmus Vorup bruger mange timer om ugen på at træne i.

18 timers træning om ugen
Rasmus træner typisk hver dag fra kl. 17.30 til 20.30 med sin træner Adrian Sandu, der selv har deltaget ved EM, VM og OL  flere gange.  Derudover træner han om morgenen både tirsdag og torsdag inden han tager i skole. I alt bliver det til 18 timers træning om ugen. Den eneste fridag er søndag.

Specielt tilrettelagt skoleforløb
Det er ikke altid let at få skole og elitesport til at hænge sammen, når man skal træne så meget. Derfor er Rasmus blevet medlem af ESAA (Elite Sports Akademi Aarhus), som giver ham og andre idrætsudøvere mulighed for at træne lidt ekstra. Samtidig kan eleverne på ESAA-ordningen få undervisning i sportsernæring og skadesforebyggelse.

”Med ESAA kan det fint lade sig gøre at træne meget, samtidig med at gå i 9. klasse. Det kræver jo en del træning, hvis man har ambitioner om at komme med til de helt store konkurrencer”, siger Rasmus. I første omgang træner han hårdt frem mod EM for juniorer til næste år, men om nogle år håber han på at kunne repræsentere Danmark ved EM og VM for seniorer.

Team Danmark-gymnasiet efter sommerferien
Når Rasmus har afsluttet folkeskolen, fortsætter han på gymnasiet efter sommerferien. Han er allerede blevet godkendt til Team Danmark-linjen, som ligesom ESAA giver fleksible vilkår og mulighed for den ekstra træning, der skal til for at han kan nå sine mål. 

Læs mere om Idrætsgymnastik her

Faktaboks
Navn: Rasmus Vorup
Kælenavn: Jungleradz
Fødselsdag: 17. juli 1999
Højde: 162 cm
Vægt: 50 kg
Klub: VIK Aarhus
Træner: Adrian Sandu
Idoler: Kohei Uchimura, Fabian Hambåuchen og Lars Pejsekammer
Instagram: rasmusvorup