Kvalifikation til forbundsmesterskabet i TeamGym - GymDanmark

Kvalifikation til forbundsmesterskabet i TeamGym

Af Rikke Wexiø Jensen

SG huset lagde lørdag d. 2. maj, hal til kvalifikationen for seniorhold i TeamGym. Allerede fra morgenstunden blev tilskuerne budt på imponerende gymnastik fra de danske seniorhold. Ved denne kvalifikation skulle resultaterne ikke kun uddele favoritpladser til holdene i de forskellige rækker, men også være en indikator på, hvilke fire hold der vil kvalificere sig til dette års Winners Finals – det officielle DIF danmarksmesterskab.

Mixrækken indledte dagens konkurrence. På trods af at gymnaster og trænere havde været tidligt oppe, viste mixholdene både flotte spring og rytmeserier. Mixholdet fra Gadstrup TeamGym lagde sig efter dagens konkurrence i spidsen med 52,866 point. Anden og tredjepladsen indtog Ollerup GF og Springteam Sæby med henholdsvis 49,366 og 44,300 point.

Damerækken blev i år repræsenteret af hele 11 hold, hvilket er en stor stigning fra sidste års otte deltagende hold.  Det høje antal af hold betød en skærpet konkurrence holdene imellem, og viste samtidig den mangfoldighed, som TeamGym sporten indeholder. Seniordamerne viste alle både stil og højt niveau i både rytmeserie og spring, hvilket betyder at forbundsmesterskabsfinalen bliver en spændende affære. Det blev Greve Gymnastik og Trampolin der lagde sig i spidsen med en samlet score på 54,383 på første pladsen, dog tæt forfulgt af Bellinge-Gymnasterne, som i alt opnåede 53,275 point. Både tredje og fjerde pladsen lå virkelig tæt mellem Gladsaxe IF og Gadstrup TeamGym, som henholdsvis endte med en score på 50,266 og 50,133 point.

Seniorherrerækken blev igen i år repræsenteret af 12 stærke hold. Ligesom i damerækkerne var niveauet for seniorherrerne højt, og det skulle da også vise sig, at være en yderst tæt kamp om favoritpladserne til forbundsmesterskabsfinalen. Gjellerup Sdr. S.G. og I. indtog førstepladsen med 63,183 point, skarpt efterfulgt af TeamGym Aarhus med en samlet score på 62,583 point. Gladsaxe IFs seniorherre tog, ligesom deres damehold, tredjepladsen med 59,266 point. Kampen om en billet til Winners Final ser ud til at blive nervepirrende, da både Svendborg GF og Gadstrup TeamGym ligger tæt med Gladsaxe IF. Pladserne til Winners final findes ved forbundsmesterskabsfinalen, hvor de fire bedste hold går videre.

Dagens konkurrence blev en god indikator på det høje niveau og den store alsidighed de danske gymnaster har. Derudover lægger kvalifikationen op til en spændende finale, og ikke mindst nogle tætte kampe om at komme med i Winners Final.

Se alle resultaterne fra Senior kvalifikationen her

Se billeder/video på facebook og instagram