DM Senior i trampolin og tumbling - GymDanmark

DM Senior i trampolin og tumbling

Af Pernille Juhl Mogensen

På lørdag kan det længe ventede DM senior i trampolin og tumbling opleves i Holstebro. Over 100 trampolinspringere og tumblere vil i løbet af dagen konkurrere om at blive danmarksmestre i de tre discipliner; tumbling individuelt, trampolin individuelt og synkront. Gymnasterne vil blandt andet blive bedømt på deres udførsel, altså hvor flot de udfører deres spring, hvor svære deres kombinationer er, samt hvor lang tid de er i luften. For tumblerne er der tale om to indledende runder samt to øvelser i finalen, mens trampolinspringerne skal springe to indledende runder og endeligt en finaleøvelse både individuelt og i synkron.

Kvalifikation til VM på hjemmebane
Lørdagens konkurrence bliver fuld af spænding. De mange gymnaster skal nemlig ikke blot kæmpe om at blive danmarksmestre, men for mange af dem handler konkurrencen også om at kvalificere sig til VM, som afholdes på hjemmebane i Odense til november. Der er således tale om gymnastik på højeste plan, når atleterne skal i ilden.
Køb din billet til VM i Odense her

Høje forventninger fra trampolinspringerne selv
Det bliver dog svært at spå en vinder i de tre discipliner. Trampolin og tumbling er nemlig kendetegnet ved, at alt kan ske på dagen, og dette års DM er ikke en undtagelse. De mange svære øvelser, som atleterne skal igennem, skal udføres fejlfrit for, at de kan være sikker på at kunne få hængt en guldmedalje om halsen. De mange atleter er derfor spændte og skal sørge for, at forventningerne og nervøsiteten skal stemme overens på dagen. ”De har sået en forventning om at klare VM krav og vinde det hele,” forklarer landsholdsspringer og tidligere danmarksmester Maila Walmod  om hendes tanker omkring lørdagens DM på hendes blog. Konkurrencen bliver hendes første senior DM efter en lang skadespause og er derfor også en vigtig milepæl i hendes vej tilbage mod toppen. Hos herrerne er der heller ikke nogen sikker vinder, men der vil være stor konkurrence mellem de fire mandlige VM-profiler, Christian Andersen, Daniel Præst, Benjamin Kjær og Martin Wagner.
Se deltagerlisten her

De stærkeste tumblerne udfordres
For tumblerne bliver konkurrencen også interresant, og senior landstræner Michael Jensen siger ‘ Det bliver spændende om de unge seniorer kan presse favoritten Adam Scharf Matthiesen. Rasmus Steffensen som netop har vundet junior DM, og Oliver Termansen bliver formentlig de største udfordrere’. De to stærke tumblere Anders Wesch og Mikael Nissen holder pt. pause, Mikael grundet skade med ryggen, og Anders pga problemer med foden.
Se deltagerlisten her

DM senior i Jylland for første gang i 30 år
Lørdagens konkurrencer er i år helt særlige, idet det er første gang i 30 år, at senior DM i trampolin og tumbling afholdes i Jylland. Arrangørerne VGF håber på denne måde at skabe ekstra opmærksomhed omkring sporten – også i denne del af landet. ”Der vil være skruet ekstra op på alle parametre for at gøre dagen til noget særligt for både gymnaster og tilskuere,” udtaler klubbens bestyrelse, der samtidig gør det muligt at prøve trampoliner og springbaner i det tilhørende springcenter under konkurrencen.

Den vestjyske klub, som i forvejen gør sig rigtig godt inden for tumbling, har desuden planer om opstart af trampolin fra næste sæsonstart. Sammen med den selvejede institution Holstebro Elitesport og med Holstebro kommunes fokus på eliteidræt, har klubben et stærk fokus på talent- og eliteudvikling. Klubbens ambition er derfor at kunne deltage ved Dancups og DM inden for kort tid. Ifølge klubbens bestyrelse er det ikke nogen tilfældighed, at tiltaget om opstart af trampolin kommer nu. Afviklingen af VM i Danmark til november betyder nemlig, at der er stort fokus på trampolin og tumbling. VGF89 ønsker derfor også, at give børn og unge i området mulighed for at prøve kræfter med at springe trampolin i klubben.

Tid og sted
Idrætscenter Vest
Mozartsvej 5
7500 Holstebro

Konkurrencestart kl. 11:00 med finaler kl. 15:30. Ydereligere informationer om konkurrencen kan findes her.

Du kan også følge konkurrencen på både Facebook, Instagram #wch2015 og Snapchatprofilen wch2015.