Gymnastik er den billigste sport - GymDanmark

Gymnastik er den billigste sport

”Prisen på idræt – og andre kulturforskelle i idræt” er titlen på undersøgelsen, som DIF for nylig har foretaget. Analysen, som er lavet med udgangspunkt i en spørgeskemaundersøgelse med over 4.000 repræsentativt udvalgte danske statsborgere over 18 år, viser, at sportsgrene som ridning og golf klart er de dyreste, da der udover høje årlige faste omkostninger skal betales for dyrt udstyr.

Gymnastik, som i analysen omfatter samtlige gymnastikarter, ligger på sidstepladsen på listen over de 13 mest udbredte sportsgrene i Danmark. Ifølge undersøgelsen betaler danske gymnaster i gennemsnit 1.000 kr. om året for at dyrke gymnastik, mens der ifølge statistikken i gennemsnit er forbundet engangsudgifter på 3.500 kr. med at begynde at dyrke gymnastik.

At gymnastik ofte er billigt at dyrke skyldes, at sporten ofte udbydes som et klassisk tilbud hos især  mange af de mindre idrætsforeninger. De forholdsvis lave priser for at dyrke gymnastik kan desuden skyldes, at motionsgymnastik ikke kræver mange andre faciliteter end et lokale og en instruktør. Samtidig er denne form for gymnastik ofte præget at en sundhedskultur, hvor der ikke stilles store krav til kvaliteten af udstyr. Det fremgår ligeledes, at eksempelvis idrætsgymnastik stiller meget højere krav til faciliteterne, hvorfor dyrkelse af denne gymnastikform ofte er dyrere. Idrætsgymnastikken er inkluderet i analysen, men antallet af personer, der dyrker idrætsgymnastik, er meget lavt i forhold til antallet af motionsgymnaster. Det vil sige, at de mange motionisters deltagelse i gymnastikken afspejles tydeligt i de begrænsede udgifter, der er forbundet med sporten.

Se hele DIF’s rapport her:

 

Quiz og vind

Den 16. juli 2024 fylder GymDanmark 125 år. Vær med til at fejre denne milepæl ved at deltage i jubilæumsquizzen og vind airpods til din sommerferie.

Tag quizzen