En hyggelig dag til Dancup 2 - GymDanmark

En hyggelig dag til Dancup 2

Af: Josephine Iversen

Nummer to Dancup i 2015 startede lørdag formiddag ved 10 tiden. Den spændende og anderledes Sundbyhal hvor Københavns trampolin klub holder til, blev hurtigt fyldt op med spændte springere i alle aldre, og deres familiemedlemmer som var taget med for at heppe, og kigge på. 

Da klokken blev 10.30 startede opvarmningen for alle, og så var det med at holde sig til i køen, for at springe sine opvarmnings ture. Stemningen var i top både hos deltagere og publikum, og store og små gjorde deres bedste i opvarmningen. Klokken blev hurtigt 12.00, konkurrencen kunne gå igang, og række A, heriblandt de 5 danske VM trampolinprofiler, skulle springe først.

Spændende opgør hos herrer i A rækken

I herrerækken deltog både Daniel Præst, Christian Andersen, Benjamin Kjær, og Martin Wagner. Benjamin viste tre sikre, og velgennemførte øvelser, som resulterede i en flot første plads i det ellers stærke felt. Det er anden gang i år at Benjamin vinder guld medaljen ved Dancup. Christian fuldførte sin første øvelse, men landede på endemåtten i tiende spring i sin anden øvelse, i finalen fuldførte Christian sin øvelse, som gav ham en anden plads. Martin fuldførte begge sine øvelser, og gik direkte i finalen, desværre sprang han en fjeder efter sit tredje spring, og det førte derfor ikke til en medalje. Daniel gennemførte sin første øvelse flot, men i hans anden øvelse landede han desværre på endemåtten efter spring nummer syv. Bronzemedaljen blev vundet af Ben Pakes, OGF, efter tre gode øvelser. 

Se Benjamins finale øvelse her  

Sådan gik det damerne i A rækken

Den danske kvindelige VM trampolinprofil Maila Walmod, lagde ud med en god obligatorisk øvelse, efterfulgt af en veludført fri øvelse. Det førte hende i finalen som nummer en, men desværre kiksede Maila sin fri øvelse i finalen, og fik derfor ingen medalje med hjem ved dette Dancup. Selvom Maila ikke kunne vinde guld, var der stadig stor spænding, for finalen blev nemlig utrolig tæt. Guldmedaljen blev vundet af det unge talent Sara Lindahl, HTT, efter nogle flotte øvelser, sølvmedaljen gik til Vanessa Smith, KTK, som også leverede en god præstation, og bronzemedaljen blev vundet af Helena Mogensen, KTK, som gennemførte sine tre øvelser. 

Efter A rækken fulgte de øvrige rækker, hvor alle deltagere gjorde deres bedste. Kampgejsten var i top, og publikum var med hele dagen igennem. Dagen blev sluttet af med en hyggelig præmieoverrækkelse, og herefter blev der taget diverse billeder. Et stort tak skal lyde til Københavns trampolinklub som havde gjort sig umage i planlægningen, og afholdelsen, af nummer to Dancup. Resultater kommer på Gymtranet snarrest. 

DM og VM er de næste store mål

Dancup var en god øvelse i konkurrence frem mod DM, som bliver afholdt om kun to uger. Du kan læse mere om DM lige her. 

Husk også at følge med i optakten til VM via den officielle VM facebook side her 

Vær en del af optakten til VM ved at bruge hashtags: #wch2015 #worldchampionship2015 #allforrio #allfortrampolin