Fremragende efterskole gymnastik - GymDanmark

Fremragende efterskole gymnastik

Af Cecilie Leick

Kreativiteten satte ingen grænser, da Efterskole DM i rytme torsdag d. 23 april blev afholdt. Temaprægede kostumer, rhinstensfyldt make-up og meget spændte gymnaster satte for en kort stund præg på idrætshallen på Gymnastikefterskolen Stevns.

Mange af de deltagende gymnaster havde aldrig tidligere dyrket konkurrencegymnastik, så for flere af pigerne var det en stor udfordring blot at gå på gulvet.

Se billeder og video fra konkurrencen på Facebook og Instagram #gymdanmark

Det blev hurtigt klart, at niveauet var meget ens blandt efterskolerne, hvilket også afspejlede sig i karaktererne – nogle usandsynligt tætte karakterer.
I Række Fri lagde et af hjemmeholdene, Team Estella fra Gymnastikefterskolen Stevns, sig på toppen med en flot serie, tæt fulgt af Team Ventus fra Vejstrup efterskole, som kun adskilte sig marginalt fra Team Vea fra Vesterlund efterskole på tredjepladsen.

Dobbelt medaljehøst
I Række Redskab var årets redskab bold og to efterskoler havde valgt at stille hold til denne disciplin. Serierne var meget kreative og bar præg af nytænkning. Vinderen blev her Team Ventus fra Vejstrup efterskole med en fantastisk flot redskabskarakter:

”Det er fantastisk! Vi havde overhovedet ikke regnet med at få to medaljer. Altså vi var et af de eneste hold der havde en boldserie også, så vi havde to serier i forhold til alle de andre” udtaler Nanna og Caroline fra Team Ventus

”Ja og samtidig er det kun halvdelen af holdet der har dyrket Grand Prix før, så det har været noget af en udfordring at få det op og køre. Men vi er sindssygt stolte nu jo!” støtter Emma og Nikoline, også fra Team Ventus, op.

Medaljevindere:
Række fri:

1.    Team Estella, Gymnastikefterskolen Stevns
2.    Team Ventus, Vejstrup efterskole
3.    Team Vea, Vesterlund efterskole

Række redskab:
1.    Team Ventus, Vejstrup Efterskole
2.    Team Skyum X, Skyum Idrætsefterskole

Se alle karakterer og resultater her