KTK dominerer ved DMU12 & U14 - GymDanmark

KTK dominerer ved DMU12 & U14

Artiklen er skrevet af Uffe Morten Ehlers, og indsendt af Betina Nørskov, Københavns Trampolinklub KTK

Ved de netop overståede Danmarksmesterskaber for drenge og piger i U12- og 14 rækkerne viste KTKs (Københavns Trampolinklub) piger og drenge, at de dominerer den danske ungdomstalentmasse i allerhøjeste grad. KTK vandt på dagen hele 24 ud af 36 mulige medaljer, samt satte sig på hele syv ud af de otte danmarksmesterskaber der var at vinde.

I U12- og U14 pigerækkerne var der i forvejen store forventninger til at KTK ville hente mange medaljer samt mesterskaber med hjem. Og dette lykkedes i høj grad også:
KTK havde i forvejen store forventninger til de to stortalenter Sofie Landberg og Smilla Thea Jensen (begge 11 år) som har udviklet sig med kometfart det sidste år. Det lykkedes faktisk de to piger at sætte sig på alle titlerne i pigerækkerne: Smilla vandt ligesom i 2014 overlegent den individuelle titel både i U12- og U14rækken. Og Sofie indtog andenpladsen ligeledes i begge rækker. Bronzen i disse rækker gik til en pige fra Greve IF.

I synkronkonkurrencerne dannede Smilla og Sofie par, og de to piger vandt igen begge aldersgrupper med god synkronitet og høj sværhed.
I U12 pigesynkron besatte KTK hele præmieskamlen: Sofie og Smilla fik guld, sølv gik til Mie Bjarning og Alma Lynnerup Andersen (begge 11), og bronze gik til Frida Forsby (12) og Ida Marie Brandorff (11).

I U14 pige synkron indsneg der sig dog et synkronpar fra Greve IF på andenpladsen. Men bronzemedaljerne gik såmænd også igen til KTK til Felicia Sørensen og Hannah T Remmer (begge 13 år)
Hos drengene blev 2015 det første år, hvor KTK har fik en U12 drengemester, i det bare 9-årige Emil Lynnerup Andersen vandt guldet komfortabelt foran to drenge fra hhv. Haslev og Greve! Emil førte konkurrencen fra start til slut med flot stil og højde, og der var ingen tvivl om at der var fundet den rigtige vinder.

I U12 drengesynkron lykkedes det også Emil at vinde guldet, i det han sammen med Oscar Birkemose (12 år) vandt komfortabelt foran et blandet par fra hhv. Haslev og Greve. Bronzen gik igen til KTK, i det Lukas Fricke og Valdemar Barløse (begge 11 år) sikkert indtog tredjepladsen med en meget synkron finaleøvelse.

I den individuelle konkurrence for U14 drenge lykkedes det dog ikke KTK at få guldet, men det lykkedes dog Oscar Lynnerup Andersen (13) at hente en flot bronzemedalje med hjem efter en finaleøvelse, hvor han måtte indkassere et fradrag for at røre endemåtten. Mens hans niveau i øvelsen indtil da var så højt at han alligevel nåede helt op på præmieskamlen. Havde han ikke rørt måtten var han blevet nr. to. Guld og sølv i denne række gik til to drenge fra hhv. Nordjylland og Haslev.

I den synkrone konkurrence dominerede KTK igen, i det de enæggede tvillinger, Alfred og Emil Krydsfeldt (13 år) vandt guldet kun 0,1 point foran førnævnte Oscar og Hans Christian Jørgensen (13) ligeledes fra KTK. Bronzen gik til et par fra Nordjylland.

KTKs piger har det sidste år i høj grad domineret den danske arena i U12 og U14rækkerne. Derfor havde KTK i månederne op til DM lagt et ekstra fokus på i stedet at træne ekstra intensivt med U12- og U14 drengene op til DM. Og med de tre DMer og de mange medaljer hos både U12- og U14-drengene lykkedes denne drengesatsning til fulde.

Se alle resultaterne her

Næste mesterskab er DM senior individuelt og synkron lørdag d. 9.maj, hvor det skal vise sig, hvor stærke klubbens seniorer efterhånden er blevet mhp. at prøve at indtage føringen i Danmark, som indtil nu til dels stadig tilhører Haslev.

Sidste års danske senior damemester, Helena Mogensen (19), skal prøve at genvinde DMet, samt klubbens landsholdsudøvere Martin Wagner Christensen (16), Vanessa Rae Smith (16), Daniel Vidstrup (22), Jakob Schoppe (22) samt førnævnte Helena skal, udover at kæmpe om DMmedaljerne, prøve at kvalificere sig til Verdensmesterskaberne, som afholdes i Odense i november måned.

Få din historie på GymDanmark.dk
Brænder du også for at få DIN historie på GymDanmark.dk, så skriv til Anette Jentzsch (aje@gymdanmark.dk) og vedhæft din artikel og dit billede. Hvis din artikel handler om konkurrence, skal den være GymDanmark i hænde senest mandag i den efterfølgende uge af konkurrencen.

VM og JuniorVM (WAGC) på hjemmebane
Vidste du, at du kan opleve verdenseliten i Trampolin og Tumbling på hjemmebane i Odense til vinter? VM afholdes fra d. 26.-29. november, og junior-VM (WAG) fra d. 3.-6. december 2015 i Sparekassen Arena Fyn – Odense. Læs mere  og køb din billet her

 

Quiz og vind

Den 16. juli 2024 fylder GymDanmark 125 år. Vær med til at fejre denne milepæl ved at deltage i jubilæumsquizzen og vind airpods til din sommerferie.

Tag quizzen