EM i Idrætsgymnastik 2015 - GymDanmark

EM i Idrætsgymnastik 2015

Sådan gik det kvinderne
De danske kvinder var i konkurrence onsdag, hvor Mette Hulgaard opnåede den bedste danske placering i mangekampen efter en konkurrence med et fald på bom og et fald i barren. Den samlede score lød på 46, som rakte til en placering som nr. 58. Mette blev desuden den bedst placerede danske gymnast på bom.

EM-debutanterne Julie Krogsgaard og Linnea Wang deltog ligeledes i mangekampen og placerede sig som henholdsvis nr. 67 og 71. Julie kom igennem alle fire discipliner uden fald, mens Linnea havde flere fald i bomøvelsen, som kostede dyrt. Til gengæld opnåede Linnea den bedste danske karakter på gulv med 12,033.

Michelle Lauritsen deltog kun i spring over hest og barre, hvor hun leverede de bedste danske resultater med hhv. 13,466 og 12,466.
Resultaterne for Mette, Julie, Linnea og Michelle kan ses her.

Sådan gik det mændene
De danske mænd var i konkurrence torsdag, hvor Helge Vammen blev den bedst placerede dansker i mangekampen med en placering som nr. 40 – 1,8 point fra finalen. Helge kørte mangekamp for første gang i år, da han har haft problemer med den ene skulder. Han kørte en fin konkurrence uden større kiks, men med flere småfejl og en reduceret ringeøvelse. Helge leverede ligeledes de bedste danske resultater i spring over hest, barre, reck, gulv og bensving.

Joachim Winther blev nr. 58 efter en fin konkurrence med et enkelt kiks i reck og et afspring i bensving, der ikke blev godkendt af dommerne.  Joao Marcus Fuglsig, der i perioden op til EM har haft problemer med knæet, blev nr. 62 i mangekampen efter en konkurrence med et par fald undervejs. Marcus Frandsen havde problemer i flere redskaber, men sluttede godt af i ringene, hvor han med karakteren 13,2 opnåede det bedste danske resultat. I mangekampen blev Marcus nr. 65.
Se alle resultaterne her