DM i æstetisk 2015 - GymDanmark

DM i æstetisk 2015

Af Cecilie Leick

Sorø var for en kort stund samlingspunkt for et væld af smidige og spændstige gymnaster, da Danmarksmesterskabet i æstetisk gymnastik blev afholdt. Allerede i de indledende runder lørdag var der lagt op til spænding, da det for alvor stod klart, at holdene i samtlige rækker ville komme til at ligge umådelig tæt.

I de yngre rækker, i aldersgrupperne 8-10år og 10-12 år, havde både Greve og Espergærde lagt hårdt ud lørdag. Team Petit Greve brillerede dog søndag og tog guldet, mens Team Aura Espergærde lagde sig på en sikker andenplads.

I rækken for 10-12 årige gymnaster var karaktererne meget tætte, og Team Alia fra Espergærde slog kun lige akkurat Team Future fra Næsby i en tæt kamp om guldet.

Se billeder i GymDanmarks Galleri, og på Facebook og Instagram #gymdanmark

Greve og Espergærde lagde sig også sikkert i front blandt de 12-14 årige, hvor frontløberen Team Elina Greve fra lørdag udførte en fantastisk serie der gav nok point til slå Team Navona fra Espergærde.

I juniorrækken var der bestemt heller ikke langt fra guldet til sølvet, og trods Team Zelda Espergærdes flotte E karakter på 7,03 vandt Team Amelit Greve med en imponerende karakter på 29,29.

I seniorrækken var der lagt op til spænding blandt Greve, Taastrup og Espergærde, og under 1 point adskilte guldvinderne Team Luna Greve fra sølvvinderne Team Taastrup.

Instruktør fra Greve, Helle Storm, udtaler: ”Vi er super glade for dagens resultat, men det skyldes jo først og fremmest vores fantastisk dygtige trænere”. Samtidig ligger Helle vægt på seniorrækken, hvor Team Luna Greve tog guldet med hjem: ”Holdet er et oprykkerhold fra juniorrækken, så jeg er meget stolt af, at de kan vinde guld, allerede første år de stiller op i seniorrækken”. Emma og Camilla fra Team Luna bakker op om Helles udtalelser: ”Det er så sindssygt at vinde, altså vi havde ikke rigtig regnet med det, for konkurrencen er rigtig hård, men det føles så godt. Nu skal vi bare træne frem mod VM i æstetisk til Juni”.

Medaljevindere i finalerne

  • 8-10 år: 1. Team Petit, Greve 2. Team Aura, Espergærde 3. Team Yksi, Næsby
  • 10-12 år: 1. Team Alia, Espergærde 2. Team Future, Næsby 3. Team Parva, Sorø
  • 12-14 år: 1. Team Elina, Greve 2. Team Navona, Espergærde 3. Team Fricka, DHG
  • Junior: 1. Team Amelit, Greve 2. Team Zelda, Espergærde 3. Team Lumina, Sorø
  • Senior: 1. Team Luna, Greve 2. Team Taastrup, Taastrup 3. Team Greve, Greve

Se alle karakterer og resultater her

Quiz og vind

Den 16. juli 2024 fylder GymDanmark 125 år. Vær med til at fejre denne milepæl ved at deltage i jubilæumsquizzen og vind airpods til din sommerferie.

Tag quizzen