SG vinder idrætspris - GymDanmark

SG vinder idrætspris

I TV-showet -Sport 2014- hvor sportsfolk og frivillige i foreningslivet blev hyldet, blev Svendborg Gymnastikforening og SG-Huset hædret med den eftertragtede pris -Danskernes Idrætspris- lørdag aften. En pris der hylder lokale idrætsinitiativer. 

Vinderen af prisen skal være kendetegnet ved at have taget et initiativ, der i særlig høj grad har gavnet den lokale foreningsidræt. Herudover skal foreningen have et højt ambitionsniveau såvel på ideplan som i udførelsen, samt en effektiv brug af midler. Dette er nogle af årsagerne til, at Svendborg Gymnastikforening og SG-Huset løb med Danskernes Idrætspris.

Udvalgt blandt hundredevis af indstillinger
219 initiativer blev indstillet til Danskernes Idrætspris, og herefter afgav danskerne 40.378 stemmer, der afgjorde, hvilke ni regionale initiativer der skulle gå videre i konkurrencen. Kun tre gik videre til den endelige afstemning og her var Gymnastikforening og SG-Huset i blandt.

Derfor vandt Svendborg Gymnastikforening
Den endelig vinder er udvalgt på baggrund af en række faglige kriterier, herunder et højt ambitionsniveau såvel på idéplan som i udførelsen, en effektiv brug af midler samt en nyskabende karakter, der kan være til inspiration for andre.

-Det er fantastisk at det netop er en gymnastikforening der vinder Danskernes Idrætspris. Gymnastik er for alle og noget de fleste kender til og har prøvet på et tidspunkt i deres liv. Begrundelsen for at det netop blev Svendborg GF og SG-huset der løb med æren skal ud over de grundliggende kriterier også findes i, at forening også har udviklet tilbud som rækker langt ud over foreningens medlemmer, samt et stærkt samarbejde med kommunen- siger en glad formand for GymDanmark, Flemming Knudsen 

Læs mere om baggrunden for nomineringen her 

Mere om SG-huset
SG-Huset i Svendborg er et 5.500 m2 bevægelses- og gymnastikhus med et væld af moderne faciliteter til blandt andet springgymnastik, rytmisk gymnastik, motorik- og bevægelsesarealer samt klatrevægge, fitnesscenter og udendørs parkour- og skaterarealer. De mange muligheder for fysisk aktivitet har givet en markant medlemsfremgang i Svendborg Gymnastikforening og åbnet manges øjne for glæderne ved foreningslivet. Der er blandt andet Open Gym-arrangementer, kombineret lektielæsning og fysisk aktivitet for børn samt styrketræning for seniorer.

Den lokale idræt betyder rigtig meget
-Vi er overvældet over den store opbakning, der er til prisen. Der er blevet indstillet 219 initiativer, som samlet har modtaget over 40.000 stemmer. Det viser, hvor meget den lokale idræt betyder for danskerne, og det har ikke været en nem opgave for os at vælge mellem de mange flotte initiativer. De tre finalister, som vi har udvalgt, bidrager på hver deres unikke måde til at skabe både aktivitet og sammenhold i lokalsamfundet, og så rummer de et aspekt af nytænkning, der helt sikkert kan være til inspiration for mange,- siger Niels Nygaard, formand i DIF.

Hvad er Danskernes Idrætspris
Danskernes Idrætspris går til et initiativ, der i særlig høj grad har gavnet den lokale foreningsidræt. Alle danskere kan nominere initiativer. Vinderen modtager Danskernes Idrætspris ved DRs show SPORT 2014. En fast og betydningsfuld tradition, der finder sted for 14. gang i alt – og for 5. år i træk fra hele Danmarks multiarena, Jyske Bank BOXEN.

Præmien er på 100.000 kr. Pengene går til et nyt idrætsinitiativ i hjemkommunen for det vindende initiativ. Hvilket initiativ, bestemmer kommunalbestyrelsen. Den endelige vinder af Danskernes Idrætspris blev afsløret lørdag den 10. januar 2015 ved tv-showet, SPORT 2014, i Boxen Herning.