Forudsætningen for at gå i gang med vejrmølle er, at man kan bære sin vægt på armene. Vejrmøllen er en færdighed, som gymnaster selv kan øve og kontrollere, og det er en færdighed som tidligt og hurtigt kan indlæres og give gymnasten en succesoplevelse. Følspark kan som forøvelse øves holdvis på gulvet som en del af opvarmningen. Det er vigtigt, at man kigger på hænderne, når benene sparkes op. Vejrmøllen er en forudsætning for araberspringet, der også kaldes rondat. Det er et af de teknisk sværeste spring i gymnastikken, men det er også vigtigt, fordi det er forudsætningen for at kunne lave baglæns springserier.
Håndstilling i vejrmølle og araberspring/rondat
Det er lidt forskelligt, hvilken håndstilling der benyttes i rondat. Mange bruger ”det omvendte T”, hvor den første hånd vendes 90 grader til springsiden, og den næste hånd vendes 180 grader, så hænderne former et omvendt T. Nogle taler for at begynde at lære denne håndstilling allerede i vejrmøllen. Vejrmøllen kan dog sagtens laves med begge hænder vendt 90 grader i springretningen. Det kan være en fordel at sprede fingrene, hænderne skal sættes i skulderbreddes afstand, optimalt set i lige linje frem for kroppen, når vejrmøllen begynder at tage form (det er ikke vigtigt i starten, mens rytmen indlæres), og gymnasten skal kigge på fingrene.
Landingsretning i vejrmølle
Vejrmøllen kan i princippet lande både sidelæns, forlæns og baglæns, og hvilken man vælger afhænger af, hvad man skal bruge vejrmøllen til. Ofte trænes den baglæns landing, da denne er en god forøvelse til araberspring/rondat. Når vejrmøllen først indlæres, handler det mest om rytmen, men når vejrmøllen begynder at tage form (og inden gymnasterne skal i gang med at lave den med tilløb/forhop), bør gymnasten dog starte vejrmøllen med front mod springretningen (skuldre og hofter peger lige frem så længe som muligt). Sig evt. at gymnasten skal prøve at snyde træneren – man skal ikke kunne se, om de har tænkt sig at stå på hænder eller lave vejrmølle.