Træningscamp i Miami - GymDanmark

Træningscamp i Miami

Rapport af Idrætsgymnast Helge Vammen

Jacob Buus, Marcus Frandsen og undertegnede har siden den 3. februar været i Miami for at træne med nogle af verdens bedste idrætsgymnaster som forberedelse på årets konkurrencesæson, hvor der både er EM og VM, som fungerer som OL-kvalifikation. Vi er den næste måneds tid en del af programmet hos Universal Gymnastics i den sydlige del af Miami, hvor blandt andre OL-bronzevinderen fra 2012, Danell Leyva, træner.

Daglig træning
Efter at have været i Miami i fem dage er vi ved at komme ind i en god rytme med seks timers daglig træning. Dagens første træning er fra kl. 9 til 13, hvorefter der er pause i halvanden time. Derefter følger den næste træning, som “kun” varer to timer. Pausen mellem de to træninger er væsentligt kortere end det, vi er vant til, så for vores vedkommende handler det om at tage hurtigt tilbage til hotellet for at spise og få hvilet lidt inden der skal trænes igen. Hallen ligger heldigvis kun 50 meter fra hallen, så vi burger heldigvis ikke tid på transport.

Cheftræneren er cubanske Yin Alverez, der i øvrigt er stedfar til føromtalte Danell Leyva. Yin er i det internationale gymnastikmiljø kendt for at være ekstremt entusiastisk under både træning og konkurrence, hvor han febrilsk farer rundt og udfører en masse mystiske bevægelser. Lav evt. en søgning på hans navn på Youtube for at se, hvad jeg mener. Der er tydeligvis tale om en mand, der oprigtigt lever og ånder for gymnastikken og sine gymnaster. Indtil videre har vi kun fået et indtryk af, hvordan hans træningsprogram er, men eftersom han har produceret adskillige internationale topgymnaster er der ingen tvivl om, at han virkelig er en dygtig træner.
 
Fuldtidsprofessionelle gymnaster
Det er kun nogle få af gymnasterne hos Universal Gymnastics, der er indfødte amerikanere. De fleste er enten fra Cuba, Mexico, Columbia eller Den Dominikanske Republik. Derfor er det primære sprog i hallen spansk. Gymnasterne er enten fuldtidsprofessionelle eller unge talenter, der får skoleundervisning derhjemme for at få tid til at træne seks timer om dagen. På væggen i hallen hænger et banner med de olympiske ringe i gigantiske dimensioner. Det er OL, som både de unge og de ældre gymnaster har som deres mål og drøm, og banneret minder os selvfølgelig om, hvorfor vi er her. Vi glæder os til de kommende uger og håber at få et stort udbytte af vores ophold.  

 

Quiz og vind

Den 16. juli 2024 fylder GymDanmark 125 år. Vær med til at fejre denne milepæl ved at deltage i jubilæumsquizzen og vind airpods til din sommerferie.

Tag quizzen