VM Idrætsgymnastik 2021 - GymDanmark

VM Idrætsgymnastik 2021

I 14 dage vil Royal Arena i København blive hjemsted for OL-gymnaster, internationale verdensstjerner og tilskuere fra hele verden. Idrætsgymnastik er af mange kendt som gymnastikkens kongedisciplin, og er en af de største idrætsdiscipliner på OL-programmet målt i antal tilskuere og tv-seere. Publikum kan derfor allerede nu godt begynde at glæde sig til verdensklasses gymnastik i en festlig og storstilet arena.

Når København bliver hjemsted for over 1000 gymnaster og officials i 2021, skyldes det et stærkt samarbejde med Wonderful Copenhagen og Sport Event Denmark. Sidstnævnte har sammen med GymDanmark haft et årelangt og ambitiøst samarbejde om at tiltrække store gymnastikevents til Danmark. Sport Event Denmark var også med da GymDanmark tilbage i 2006 stod bag VM i Idrætsgymnastik i Aarhus. Siden da har samarbejdet også båret frugt af blandt andet EM i TeamGym 2012 i Aarhus, VM i Trampolin og Tumbling 2015 i Odense, og i januar hvor det lykkedes at hente EM i TeamGym til Ballerup i 2020.

  • 18-24 oktober (konkurrencer)
  • Royal Arena
  • Billetsalg starter i 2020

Hvad konkurreres der i:

  • Mandlig Idrætsgymnastik, seks discipliner:
    Øvelser på gulv, spring over hest, barre, bensving, ringe og reck
  • Kvindelig Idrætsgymnastik, fire discipliner:
    Øvelser på gulv, spring over hest, forskudt barre og bom

Bagom VM i Idrætsgymnastik 2021

Det er GymDanmark, der i samarbejde med Sport Event Denmark, Wonderful Copenhagen og det internationale gymnastikforbund FIG, står bag det 50th Artistic Gymnastics World Championships 2021.

Læs den officielle pressemeddelelse her

Besøg den officielle hjemmeside

Klik her