En træneruddannelse for livet - GymDanmark

En træneruddannelse for livet GymTræner

Gymnastik skal give alle udøvere gode oplevelser både på det træningsmæssige- og sociale plan. Til det hører veluddannede trænere. Med GymDanmark kan du vælge lige netop den uddannelse som passer til dit niveau.

Om GymTræner uddannelserne

GymTræner er specialiserede træneruddannelser for alle gymnastikkens discipliner – lige fra hjælpetrænerniveau til elitetrænerniveau. – Så du kommer godt fra start og altid ved hvad det næste step er, for at blive ved med at udvikle dine kompetencer som træner.

Fundamentet i træneruddannelsen er Aldersrelateret træningskoncept (ATK).

Træneruddannelse gør dig i stand til:

 • Dygtiggøre dine gymnaster ved hjælp af bevidste valg af træningsformer og øvelser
 • Reflektere over de valg og fravalg du gør dig i træningen
 • Begrunder dine valg af træning, metodik og pædagogik ud fra konkret viden

Alle niveauer i uddannelsen kickstartes med et basismodul hvorefter du kan specialisere sig inden for disciplinerne Team Gym, Tumbling, Trampolin, Rytmisk Gymnastik, Idrætsgymnastik, Rope Skipping og Sports Acrobatik.

Hjælpetræner

For dig, der er helt ny træner eller hjælpetræner.

Gymtræner 1

ca. 40 timer, alderskrav min. 15 år

På GymTræner 1 vil der være fokus på at lære ”at træne og undervise gymnastik”.

GymTræner 2

På GymTræner 2 vil der være fokus på at lære at arbejde med ansvarlig talentudvikling.

DIF Diplomtræner - Niveau 3

For dig, der ikke bare vil træne de bedste atleter, men som også selv har en ambition om at være med i eliten af trænere.

Læs mere

Idrættens Træner Akademi - Niveau 4

Den højeste træneruddannelse i dansk idræt. Den tilrettelægges af Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Team Danmark i samarbejde med specialforbund

Læs mere

Anden uddannelse i GymDanmark

Er du ikke sikker på om en af vores træneruddannelser, er hvad du leder efter, kan du også se på vores andre uddannelser.

 • Bevæg dig for livet: Fitness uddannelse 

  For dig der underviser voksne i fitness. Bevæg dig for livet Fitness er et samarbejde mellem GymDanmark og DGI gymnastik og fitness.

  Læs mere og tilmeld dig

 • Springsikker.dk

  For gymnasten

  På springsikker.dk kan du finde en lang række videoer af spring fra begynder til øvet.

  For instruktøren

  For dig, som arbejder med spring på alle niveauer – Lige fra rulle og håndstand til Tzukahara og dobbelt back. Når du gennemgår vores Springsikker uddannelse (20 timers uddannelser på flere niveauer), får du bevis på, at du på en sikker og forsvarlig måde kan modtage dine gymnaster. Alle uddannelser afsluttes med en teoretisk og en praktisk prøve.

  Uddannelsen viser vejen til sikker modtagning og er et godt supplement til GymTræner uddannelsen.  Springsikker er et samarbejde mellem GymDanmark og  DGI gymnastik og fitness.

  For foreningen

  At blive en Springsikker-forening handler om andet og mere end at sikre, at alle springinstruktører har en Springsikker-uddannelse. Man kan kalde det for en slags 360 graders eftersyn og udvikling af foreningen, så den bliver et sikkert sted at sende sine børn til springtræning.

  Læs mere og tilmeld dig