TALENTseminar - "Forældre i gymnastikken, hvad skal vi med dem?" - GymDanmark

TALENTseminar – “Forældre i gymnastikken, hvad skal vi med dem?”

4 jan 2020 kl. 10:30 - 19:00

Måske ville det være lettere, hvis bare man kunne fyre en forælder? Det lyder fristende, men det vil helt sikkert ikke hjælpe. Men hvordan angriber vi så det gode samarbejde? Det sætter vi spot på ved 2020’s første TALENTseminar, hvor de hurtige også har mulighed for at få billet til Danmarks Radios store Sports Galla 2019 show i Boxen i Herning. 

Arrangør Arrangementer og Events Talentarb.
Sted Hammerum Fri- og Efterskoie
Adresse Hammerum Fri- og Efterskoie, Tornebuskvej 2, 7400 Herning
Tilmeldingsfrist 9. december 2019
Efter­tilmeldings­frist 17. december 2019
Kontakt Helge Fisker
Email hf@gymdanmark.dk
Antal pladser 100
Pris for medlemmer kr. 850
Pris for ikke medlemmer kr. 1.700
Eksternt ID 2087001

Forleden på en af vores træneruddannelser fortalte en træner mig om en oplevelse, hun og hendes team havde haft. De havde foretaget nogle ændringer i forbindelse med inddeling af hold. Ændringerne havde medført stor utilfredshed hos en gruppe forældre. Træneren fortalte mig, at hun havde 20 ulæste beskeder på Facebook. som hun ikke turde eller gad åbne, fordi hun vidste, det var fra vrede forældre. Det er for vildt, synes jeg!

TALENTseminaret sætter denne gang spot på det gode samarbejde mellem træner, gymnaster og forældre. Der vil være oplæg fra en gruppe specialestuderende der pt. forsker i det gode forældresamarbejde i gymnastikken. Der vil være oplæg fra klubber der giver indblik fra praksis, samt workshop og sparring med andre deltagere.

Vi gentager successen. Endnu en gang afholder GymDanmark Talentseminar kombineret med DR’s kæmpe show Sports Galla 2019 i Boxen i Herning

DR Sports Galla 2019

Traditionen tro afholder vi seminaret i forlængelse af Danmarks Radios store Sports Galla 2019 show i Boxen i Herning. Præcis som tidligere går vi efter først-til-mølle-princippet og udlodder Boxen-billetter til de 35 første som tilmelder sig TALENTseminaret.

 • Program

  10:30-11:00
  Ankomst

  11:00-11:15
  Indflyvning og ramme sætning

  11:15-12:45
  Oplæg fra Specialestuderende vedr. forældresamarbejde

  En gruppe af specialestuderende fra Københavns universitet vil i dette oplæg præsentere de væsentligste fund i deres speciale, der vedrører forældresamarbejdet på og omkring GymDanmarks TeamGym juniorlandsholdet.

  Derudover rejser Anders Guldhammer Volborg spørgsmålene: Fungerer forældresamarbejdet optimalt i din klub? Og hvad kan du gøre for at forældresamarbejdet optimeres?

  Dette oplæg søger at skabe rammer for diskussioner og refleksioner omkring ovenstående. Der inddrages teori, egen praksiserfaring. Derudover giver oplægget bud på hvad der er vigtigt samt hvilke metoder, der kan anvendes fra et træner- og forbundsperspektiv.

  12:45-13:30
  Pause (let frokost)

  13:30-14:30
  Foreningsoplæg
  Til dette modul har vi inviteret to foreninger fra et virkelige liv, som vil fortælle om hvilke udfordringer de har haft med forældregrupper, hvilke overvejelser de har gjort sig og hvilke konkrete tiltag de har sat i søen med henblik på at forbedre samarbejdet. Efter de to foreningsoplæg vil begge foreninger indgå i en paneldebat og tage i mod spørgsmål fra salen.

  14:30-15:00
  Pause

  15:00-17:00
  Oplæg og workshop
  “Hvordan kan vi som trænere håndtere forældre på sidelinjen? Hvilke mentale udfordringer oplever atleter ved at have aktive forældre og ambitiøse trænere i sporten? Vi kigger på de udfordringer der er forbundet med at være træner, forælder, atlet og snakker om de muligheder der er for, at støtte hinanden bedst i udviklingsprocessen.”

  af Kasper Henriksen, sportspsykologisk konsulent, Mental Motion

  17:00-17:30
  Pause

  17:30-18:00
  Opsamling

  18:00-19:00
  Spisning

  19:00-
  Afgang Boxen

 • Oplægsholdere

  Oplæg fra Specialestuderende vedr. forældresamarbejde

  Anders Guldhammer Vorborg er talentchef i Danmarks Bowling Forbund, medstifter og medejer af Sportscloud.dk og CEO og medstifter af MentalVoice.dk. Han har erfaring med og en stor passion inden for potentialeudvikling og mental sundhed. Derudover har han praksiserfaring med forældresamarbejde i Danmarks Bowling Forbund og fra den pædagogiske praksis. Anders har en baggrund indenfor elitesport både som atlet, træner og leder og har derfor selv blandt andet arbejdet meget med mental sundhed, samarbejde og kommunikation og derved mærket vigtigheden af disse på egen krop. Anders forsker pt. i forældresamarbejde i talentudvikling og elitesport på Københavns Universitet gennem uddannelsen Humanistisk-samfundsvidenskabelig idrætsvidenskab.

  Oplæg og workshop af Kasper Henriksen, sportspsykologisk konsulent, Mental Motion.

  Kasper arbejder til daglig som sportspsykologisk konsulent og har stor erfaring i både konkret at samarbejde med forældre samt at støtte og rådgive klubber og trænere omkring dette.

  Oplæg fra Skive GF og Flying Superkids – Hør om hvilke udfordringer de har haft med forældre og hvilke overvejelser de har gjort sig. Hvilke konkrete tiltag har de gjort for at skabe et godt samarbejde.

 • Tilbud om fælles bustransport

  Deltager du ved Talentseminaret eller Foreningsdagen d. 4. januar og efterfølgende show i boxen, så er der nu muligt at hoppe på den fælles GymDanmark Bus, der har opsamling 4 steder i landet.

  Høje Taastrup – Kl. 6.00
  Ringsted – Tid følger
  Odense – Tid følger
  Vejle – Tid følger

  Transporten indeholder:
  -Kørsel til Herning fra opsamlingssted
  -Kørsel fra Hammerum efterskole/Teko center til Boxen
  -Kørsel retur fra Boxen til afsætningssted

  Mere info udsendes efter tilmeldingsfristen.

  Vi tillader os retten til at aflyse fællestransport hvis minimum antal deltagere på 30 på de 3 arrangementer GymDanmark afholder i Herning denne dag, ikke opnås.

  Prisen for dette er: 300 kr. som betales ved tilmelding. (HUSK AT VÆLGE “Anden forening / Ikke medlem af GymDanmark) og der betales med dankort.

Tilmeld dig fælles bustransport

Opsamling Høje Tåstrup, Ringsted, Odense og Vejle

Læs mere

Hvad er TALENTseminar?

Talentseminar er der, hvor gymnastiktrænere og foreningsledere mødes for at modtage og dele viden i relation til talentudvikling. Målet med talentseminar er at skabe en anledning, hvor alle gymnastikinteresserede, uanset gymnastiktilhørsforhold, kan mødes, skabe netværk og dele viden. Talentseminaret er for dig, der er nysgerrig, udviklingsorienteret og går op i at skabe de bedste rammer for udvikling af dine gymnaster.