GymDanmark Inspiration 2019 - GymDanmark

GymDanmark Inspiration 2019

21 sep 2019

En dag fyldt med korte spotkurser med inspiration til sæsonstarten. Vælg de kurser der passer dig

Arrangør GymTræner
Sted Sorø Gymnastikefterskole
Adresse Sorø Gymnastikefterskole, Topshøjvej 50, 4180 Sorø
Tilmeldingsfrist 12. september 2019
Efter­tilmeldings­frist 12. september 2019
Kontakt Pil Christiane Lindekron
Email pcl@gymdanmark.dk
Antal pladser 200

GymDanmark Inspiration 2019 bliver en dag fyldt med korte spotkurser med inspiration til sæsonstarten. Vær med på dele af dagen eller hele dagen – Valget er dit.

Der kan vælges mellem forskellige moduler til forskellige priser.

Dagen er for alle trænere, der ønsker inspiration til træningen og trænergerningen… Både i teori og praksis!

Vores trænere synes det var en rigtig god dag og det havde stor værdi at sende mange instruktører afsted, da de fik snakket om mange andre ting omkring gymnastikken, end det de lige snakker om i træningslokalet. Vi havde instruktører med fra flere grene i foreningen, så det er også sundt at de får lidt socialt sammen på sådan en dag. De synes at de enkelte kurser var rigtig gode. Jeg tror ikke, det er sidste gang, at vi deltager i sådan en inspirationsdag.
Hanne Nielsen, Gymnastikforeningen Køge Bugt 

 

Modul 1 kl. 10-13 (inkl. let morgenmad og frokost)

 • C – Alternativ træning med sjippetov (kondition, koordination og hurtighed)

  Sjipning kan bruges som alternativ træning i andre sportsgrene. Det er en sjov og anderledes måde at få motion på. Med sjippetovet kan du styrke kondition, koordination og hurtighed på samme tid. På dette modul lærer du forskellige tricks i sjippetovet, som vil gøre din træning både sjov og udfordrende. På modulet vil du også blive introduceret til Startpakken i Rope Skipping, som gør det nemt for dig at arbejde videre med sjipningen hjemme i foreningen.

  Instruktør: Emilie Jørgensen

 • D - Akrobatikkens grundmomenter – til opvisning og konkurrence

  Akrobatikken indeholder næsten uendelige mange pyramider og moment muligheder. Lær teknikken bag de grundlæggende momenter og bliv i stand til efterfølgende selv at udforske akrobatikkens uendelige univers og arbejde videre med akrobatiske momenter i både opvisnings- og konkurrencesammenhæng.

  Instruktør: Kamine Julie Dam Jacobsen

  Kamine er Bachelor i idræt og ernæring fra Københavns universitet. Hun har mere end 15 års erfaring inden for sports acrobatik, både som aktiv gymnast og som træner i både opvisnings- og konkurrence sammenhænge. I øjeblikket er trænerfokusset rettet mod at udbrede breddeakrobatikken i og omkring København, og hun har været omkring forskellige foreninger og er lige nu instruktør i breddeforeningen Krumspring i Vanløse. Hun ønsker at skabe sjove og meningsfulde træninger og ligger vægt på at akrobatik er for alle.

 • E – Præstationspsykologi

  Har du oplevet at nervøsitet, bekymringer og forstyrrelser trænger sig på, når du skal præstere? Måske er det netop den udfordring dine gymnaster står med, når I er til konkurrence. De er passionerede og ambitiøse, men selvom det hele fungerer i træningslokalet, er der alligevel noget der går galt, når det virkelig gælder. Disse følelser er helt naturlige, men det behøver ikke være det afgørende for dine gymnasters præstation.
  Med et indblik i moderne sportspsykologi, får du en forståelse for de mekanismer, der sker inde i os, når vi står over for vigtige opgaver. Du får konkrete værktøjer med hjem, så du og dine gymnaster kan blive bedre til at præstere under pres.

  Instruktør: Nis Rykær Simonsen

  Nis er uddannet cand. scient i idræt på Aarhus Universitet, hvor han har specialiseret sig indenfor sportspsykologien. I samarbejde med det danske juniorlandshold i tumbling har han skrevet speciale om mentale færdigheder i springgymnastikken. Han er siden blevet optaget i Team Danmarks sportspsykologiske udviklingsnetværk og arbejder til dagligt på Hellebjerg Idrætsefterskole, hvor han bl.a. står for mentaltræning og gymnastik. Nis Rykær Simonsen har mange års erfaring som gymnastiktræner for alle aldre, men har de seneste år koncentreret sig om tumblingdisciplinen i klubben VIK i Aarhus

 • F – Fysisk træning og træningsplanlægning

  På modulet sætter vi fokus på hvordan fysisk træning, træningsplanlægning og periodisering af den fysiske træning kan tilpasses og tilrettelægges hen over en sæson. Hvad er vigtigt at træne, hvad kan betale sig at bruge tid på og hvordan kan den fysiske træning suppleres og understøtte den daglige træning. Temaerne i dette modul tager afsæt i GymTræner 2-uddannelsen og er således uddrag såvel som en teaser for dig, der vil vide mere om betydningen af fysisk træning for præstationsoptimering i gymnastikken og som måske overvejer at tage GymTræner 2-uddannelsen.

  Instruktør: Søren Smedegaard

  Søren er ph.d. og lektor og har de seneste 12 år undervist på både Syddansk Universitet og Læreruddannelsen på Fyn i idræt og en række andre fag. Søren har speciale i fysisk træning, præstationsoptimering samt træning og undervisning af børn og unge og har undervist heri på både UCL, SDU og hos DIF og Team Danmark. Søren har bl.a. undervist i ATK på diplomtræneruddannelsen såvel gennem kurser i ATK for forskellige idrætsforbund, kommuner og skoler. Søren er forfatter til det seneste kapitel omkring fysiologisk udvikling og fysisk træning i TeamDanmarks ATK 2.0 bog. Søren har selv dyrket TeamGym og har i en årrække været TeamGym-træner hos Bolbrogymnasterne. Søren er ydermere knyttet arbejdsgruppen omkring TeamGym-landsholdene vedr. fysisk træning. Søren underviser på GymTræner 2 – Basis.

Modul 1.2 Kl. 10 – 18 (inkl. let morgenmad og frokost)

 • Hjælpetræneruddannelsen

  Målgruppe

  Hjælpetrænere i gymnastik, minimumsalder 12 år

  Indhold

  Modul 1 (4 timer) gør dig i stand til at forholde dig til den nye rolle som hjælpetræner. Du får input til de overvejelser man bør gøre sig, når målet er at skabe en sjov og udfordrende træning.

  Modul 2 (4 timer) fokuserer på gymnastik. Her får du inspiration til konkrete øvelser og forslag til, hvordan man kan sammensætte træningen.

  Udbytte

  Som kursist får man:

  • praktisk kompetence i at undervise, fejlrette og tilpasse øvelser
  • indsigt i organisering af træning samt sociale faktorer
  • kendskab til hvor man henter inspiration til nye øvelser
  • kursushæfter, øvelseskort og T-shirt

Modul 1.3 kl. 11.30 – 13 (inkl. frokost)

 • A – Ernæring i gymnastikken

  I en fysisk og æstetisk krævende sport som gymnastik er tilstrækkelig ernæring væsentlig for at kunne forebygge skader og andre utilsigtede konsekvenser. Hør om hvornår det er væsentligt for dig som træner at have fokus på gymnasternes ernæring.

  Instruktør: Anna Melin

  Anna er tidligere gymnast og har i mere end 20 år arbejdet som ernæringsekspert i Team Danmark og Svensk Olympisk Komité. I dag arbejder hun som Lektor i Idrætsernæring på Institutt for Idrætsvidenskab på Linneus Universitetet i Sverige, hvor hun underviser og forsker i, hvordan ernæring og ernæringsstatus påvirker idrætsudøveres helbred, skader og præstation på kort og langt sigt. Hun er medlem i det Svenske Gymnastikforbunds Idrætsmedicinske ekspertgruppe og vil fortælle om vigtigheden af tilstrækkelig ernæring for at kunne forebygge skader og andre utilsigtede konsekvenser i en fysisk og æstetisk krævende sport som gymnastik.

Modul 2 kl. 13.45 – 15. 45 (inkl. eftermiddagskaffe m.m. )

 • A – Springmomenter på rytmegulv

  Fokus på mini/junior. I dette modul vil du blive bedre klædt på til at håndtere progressionen i diverse rytmiske springmomenter. Vi vil her arbejde med helskruehop, kattehop, splitspring og meget mere. Spørgsmålet er, hvordan vi sørger for at vores gymnaster kan indlære disse springmomenter og holde motivationen til fortsat at øve dem henover gymnastiksæsonen.
  Vi vil tage udgangspunkt i konkrette træningsøvelser og små teknikstationer, som skal hjælpe dig som træner i den daglige træning af de rytmiske momenter.
  Modulet lægger især op til sparring imellem instruktørerne og dine erfaringer med øvelser og teknikstationer vil også kunne komme i spil her.

  Instruktør: Sabrina Ahlgren

 • B - Artistisk udtryk – opbygning af den gode Acro rutine

  Lær hvordan en rutine koreografisk bygges op, så den bliver levende, meningsfyldt og spændende. De grundlæggende koreografiske principper introduceres og der vil blive arbejdet med, hvordan samme bevægelsesmønstre kan anvendes på forskellige måder og i forskellige sammenhænge. I vil samtidig få inspiration til, hvordan I kan arbejde med arktisk udtryk og bevægelse i træningen.

  Instruktør: Marie Keiser-Nielsen

  Marie Keiser-Nielsen er en dynamisk koreograf, performer og underviser med mange års erfaring ved dansekompagnier og scener i udlandet. Hun er uddannet skuespiller ved St. Mary’s University i London med en Master i fysisk teater for internationale ensembler, og hendes erfaring spænder vidt fra stand-up comedy og gadeteater i Danmark til Shakespeare på Rose Theatre i London og Lorca på National Theatre of Malta. Marie er uddannet danser og koreograf og har et tæt koreografisk samarbejde med National Dance Company of Malta. I Danmark underviser Marie i koreografi og teater og har et flerårigt samarbejde med det danske sports acrobatik landshold som koreografisk konsulent og underviser. Maries workshop tager udgangspunkt i fysisk storytelling samt koreografiske teknikker og dramatiske virkemidler.

 • C – Sæt gang i drengene

  De har krudt i rumpen og tid tider koger hallen over når den fyldes med energifyldte drenge.
  På dette kursus får du tips og tricks til at organisere din drengetræning. Der gives konkret inspiration til aktiviteter f.eks. med inspiration fra parkour.

  Instruktør: Malou Boeck-Iversen

 • D – Styrketræning – De første år

  Hvordan udvikler børn og unge sig – hvad ’må’ man når det kommer til fysisk træning og hvad kan det ’betale sig’ at bruge tiden på, når vi taler fysisk træning. Hvornår må børn begynde på styrketræning og er den form for styrke vi laver i opvarmning, i tabata, i cirkeltræning, osv. det bedste valg for din målgruppe? Få svar på disse spørgsmål og få også praktisk inspiration med hjem til øvelser og fysisk træning.

  Instruktør: Søren Smedegaard

  Søren er ph.d. og lektor og har de seneste 12 år undervist på både Syddansk Universitet og Læreruddannelsen på Fyn i idræt og en række andre fag. Søren har speciale i fysisk træning, præstationsoptimering samt træning og undervisning af børn og unge og har undervist heri på både UCL, SDU og hos DIF og Team Danmark. Søren har bl.a. undervist i ATK på diplomtræneruddannelsen såvel gennem kurser i ATK for forskellige idrætsforbund, kommuner og skoler. Søren er forfatter til det seneste kapitel omkring fysiologisk udvikling og fysisk træning i TeamDanmarks ATK 2.0 bog. Søren har selv dyrket TeamGym og har i en årrække været TeamGym-træner hos Bolbrogymnasterne. Søren er ydermere knyttet arbejdsgruppen omkring TeamGym-landsholdene vedr. fysisk træning. Søren underviser på GymTræner 2 – Basis.

 • E – Whipbacks og tempospring

  I tumbling er det alfa-omega, at du har styr på overgangene mellem dine spring, for at du ikke går i stå på vej ned ad banen. I springsalen stiller vi skarpt på, hvad du kan gøre for at hjælpe dine gymnaster videre med de lange springkombinationer på banen uden at tabe fart. Vi går i dybden med springet ”whipback”, der bruges til at opbygge fart i springkombinationerne og dermed er en af grundstenene i tumbling. Lær om metoder til indlæring og teknikoptimering af springet, så dine gymnaster også kan få fart på ned ad banen.

  Instruktør: Nis Rykær Simonsen

 • F – Skader i Gymnastikken (OBS afholdes kl. 13.45 – 14.45)

  Hvilke typiske skader oplever man i gymnastik, hvad er de typiske årsager og hvilke typiske behandlingsformer/genoptræning anvendes ofte. Hvordan kan du som træner have fokus på forebyggelse i din træning?

  Instruktør: Jacob Thure
  Jakob er gymnastiktræner i Nordjylland og er en sand ildsjæl når det kommer til udbredelsen af tumbling i Danmark. Derudover arbejder han til daglig som fysioterapeut og assisterer i regi heraf det danske tumbling-landshold til træningssamlinger og internationale konkurrencer. Jakob vil fortælle om hvilke typiske skader, man oplever i gymnastik, hvad de typiske årsager er og hvilke behandlingsformer/genoptræning de typisk anvender.

Modul 2.1 kl. 15.15 – 18.15 (inkl. let aftensmad)

 • A – Workshop om hvordan vi som trænere støtter vores gymnaster i modgang

  De færreste gymnaster oplever at gå igennem en gymnastikkarriere uden at opleve modstand og store udfordringer på vejen. Heldigvis er det for de fleste ikke forbundet med større problemer, end at de fortsætter ufortrødent med at lave gymnastik. Men i andre tilfælde bliver modstanden og udfordringerne for store og kan i sidste ende medføre at gymnasterne stopper. På denne workshop vil du gennem teori og casearbejde blive klogere på hvordan du som træner bedst kan støtte dine gymnaster.

  Instruktør: Stine Nylandsted Jensen

  Udover at være tidligere gymnast, arbejder Stine som Ph.d.-studerende og sportspsykologisk konsulent. Stine forsker i mentalsundhed i elitesport og har gennem sit arbejde som sportspsykologisk konsulent haft samtaler og forløb med en hel del gymnaster, der har oplevet store udfordringer i forbindelse med skadesforløb i gymnastik. I denne workshop vil Stine tage dig igennem viden og praktiske øvelser, der kan stille dig, som træner og forening, bedre i situationer, hvor gymnaster oplever modgang.

Modul 3 kl. 16.15 – 18.15 (inkl. let aftensmad)

 • B – 100 måder at træne din håndstand

  En af gymnstikkens klassikere! Udover at være grundelement i mange grene af gymnastikken, er håndstanden også en fantastisk stabilitetøvelse til gavn i grundtræningen. Få en masse konkrete træningsøvelser med hjem og varier din træning med dine gymnaster.

  Instruktør: Andreas Peter Bøgebo

  Andreas Peter kaldet AP er til daglig lærerstuderende og træner for mandlige idrætsgymnaster i Greve Gymnastik og Trampolin.
  AP har stor erfaring inden for idrætsgymnastikken med sin egen tid som idrætsgymnast og herefter træner. AP har deltaget ved flere internationale trænerkurset, blandt andet den prestigefyldte træningslejr i Tirennia, Italien, der er arrangeret af de internationale gymnastikforbund.
  Idrætsgymnastikkens vigtigste moment må siges at være håndstanden – den bruges nemlig i alle redskaber.
  AP vil videregive sin store erfaring og råd om den svære perfekte håndstand, og vise hvordan man kan træne håndstanden op helt fra bunden.

 • C – Brug af sjippetovet i leg og træning (rytmisk gymnastik)

  Tov er et af de redskaber, der i gymnastikken forbindes med power og kondition, samtidig med at der kan laves en masse tricks. Til tider overskygges energien dog af kaos og kludder, til dels fordi redskabsteknikken er mangelfuld. Kurset vil fokusere på, hvordan der kan arbejdes med god grundlæggende tovteknik uden at fjerne det legende element, så børnene kan forblive nysgerrige og interesserede i tovets finurlige teknik. Så mangler du inspiration til, hvordan dine gymnaster kan lege med et tov, samtidig med at de udvikler sig og indlærer en god tovteknik, så er dette kursus lige noget for dig.

  Instruktør: Louise Tarp Jørgensen

  Louise studerer på Københavns Universitet, hvor hun er ved at færdiggøre sin bachelor i Idræt. Hun underviser til dagligt i Rytmisk Sportsgymnastik i Taastrup Idrætsklub og er derudover underviser på GymTræner 1 – Basis og GymTræner 1 – Rytme

Tilmelding til GymDanmark Inspiration 2019

TILMELDING