Rope Skipping

De bedste klubhold forsvarer Danmark

Ropeskipping skiller sig ud i forhold til øvrige sportsgrenes landshold. Sporten har nemlig ikke ét specifikt landshold, selvom de deltager ved store internationale mesterskaber. Holdene er sammensat i de lokale klubber Danmark over, så til at repræsentere Danmark i konkurrencer udenlands udvælger man derfor de bedste hold herhjemme. Kvalifikationen til de internationale mesterskaber bliver afgjort efter placering til årets første konkurrencer. Dog er det ikke altid nok at være blandt de bedste herhjemme, for holdene skal også opfylde et specielt pointkrav, som hvert år sættes op for at sikre den bedste repræsentation af Danmark.

Da man ikke har ét enkelt landshold, kan man derfor heller ikke udpege én landsholdstræner. Det er klubtræneren, som fører sit hold til toppen. Trænerne på de dygtigste klubhold har dog god kontakt med hinanden, og på den måde kan man sørge for at dele ideer, oplevelser, inspiration og andet relevant i forbindelse med træning.

Holdets grundelementer

Holdet består af 4-5 personer og findes i 3 forskellige rækker, enten i en mix-række, drenge-række eller i pige-rækken. I Danmark har vi dog ingen udelukkende drengehold men nogle mix-hold i begynderrækkerne.

For at have et godt hold skal man først og fremmest have nogle udøvere, der brænder for sporten og ønsker at lægge en masse timer i det - både i og udenfor træningen. Man må have nogle klare målsætninger og intentioner, så man har et fælles udgangspunkt. Et godt sammenhold og en forståelse for hinanden er også af stor betydning, da man bruger rigtig mange timer sammen. Derforuden er det vigtigt at have en klub, der har et godt netværk og nogle dygtige trænere. Det er især vigtigt at have trænere, som ønsker at bruge tid og kræfter på holdet samt er villige til at rejse med til udlandet for at repræsentere Danmark ved konkurrencerne. Udover trænerne spiller forældre også en stor rolle. Det er vigtigt, at de er forstående og bakker op om udøverne. Der er også en del arbejde i forbindelse med at finde midler til at betale deltagergebyr, flybilletter osv., hvor forældre kan hjælpe til.

Danmark internationalt set

Danmark er rigtig godt med internationalt, og senest blev det til en bronzemedalje samlet set ved VM. Det var desuden et dansk hold, der vandt EM tilbage i 2011, og derforuden er det blevet til en masse disciplin-medaljer.

For at kunne følge med på det niveau er det vigtigt med masser af fysisk træning, trænere med erfaring, og igen det gode netværk i hjemmeklubben.  De foreninger, som indtil videre er succesfulde, er Gug Rope Skipping Team og Lillerød Rope Skipping Team.

De internationale konkurrencer er delt op i to aldersgrupper, 12-14 år og 15 år +. I Danmark har vi sjippere mellem 12-25 år. De fleste sjippere på internationalt niveau træner hver uge cirka 8-10  timer, og op til konkurrencer 20-25 timer. Desuden har de ikke bare brugt det sidste års tid på at blive gode men er alle sammen startet allerede fra 6-7 års alderen, så det kræver rigtig god og lang træning for at kunne følge med i toppen. 

En konkurrence

Der findes både holdkonkurrencer og individuelle konkurrencer - også kaldet masters konkurrencer.  I holdkonkurrencen, er der 6 discipliner, som skal udføres - to speeddiscipliner, hvor det gælder om at hoppe hurtigst på tid og fire freestyles, hvor udøverne bliver vurderet på sværhed og kreativitet. Hver disciplin giver et antal point, som bliver sorteret efter et ranking-system - flest point giver ranking 1, næstflest giver 2 osv. Til sidst lægges alle ranks sammen, og holdet med den laveste ranking bliver kåret som vinder. Dermed er det vigtigt at være god til alle disciplinerne, for ellers kan man hurtigt rykke ned i placering. I de individuelle konkurrencer er der 3 discipliner, 2 speeddiscipliner og en freestyle, hvor man finder vinderen på samme måde som ved holdkonkurrencerne. 

Fremtidige mål

Målet med Rope Skipping i Danmark i fremtiden er at blive ved med at forbedre sig og følge med sportens udvikling, også på internationalt plan. Danmark vil fortsat træne op til at kunne kvalificere hold til både EM og VM. Man må også sige, at det står rigtig godt til i forhold til den fremtidige plan. Til EM i Tyskland til juli i 2015 deltager Danmark nemlig med hele 5 hold i pige-rækken 15+, 3 pige-hold i det åbne mesterskab for 15+ og 2 hold i ungdomsrækken 12-14 år for piger. 

EM i Rope Skipping 2013 i Danmark

Læs mere om Rope Skipping her

Hvad leder du efter?
Brug søgefeltet ovenfor eller kontakt os på forbundskontoret.
Nyheder
Se seneste nyhedsbreve her
Kurser og uddannelse
Kurser og uddannelse
Find inspiration til at blive en endnu bedre træner her
Læs mere her
Gymnastikevents
Uanset om du er bredde- eller konkurrencegymnast, har GymDanmark et tilbud til dig.
Få nyhederne direkte

Tilmeld dig GymNYT - Vi holder dig opdateret ugentligt
Samtykkeerklæring til GymDanmark

Facebook
Følg med på Facebook
Følg os på Facebook og kom tæt på gymnastikken
Youtube
Følg med på Youtube
Følg os på Youtube og se gymnastik når du vil
Instagram
Følg med på Instagram
Følg os på Instagram - Gymnastik i billeder og video
LinkedIn
Følg med på LinkedIn
Følg GymDanmark på Linkedin